top of page
  • Forfatters billedeScandinavian Travel

ULTIMATIV GUIDE TIL ISLANDS TRAFIKLYS

Hvis du kører på din tur, er det vigtigt at vide, hvordan Islands trafiklys fungerer. Det kan virke som om alt er standard, men kørselsreglerne kan variere i forhold til andre lande. Lad os tjekke det ud.


Hvis du vil køre på din tur, er det vigtigt at vide, hvordan de islandske trafiklys fungerer. Det kan virke som om alt er standard, men kørselsreglerne kan variere i forhold til andre lande. Lad os tjekke det ud.


Hvis du har kørt i mere end ét land, ved du, at der ikke er nogen universel standard for færdselslove og kørselsetikette. Hvis du planlægger at leje en bil i Reykjavík , er det en god idé at gøre dig opmærksom på de lokale skikke, der skal overholdes bag rattet. Her er et par sjove fakta og vigtige oplysninger om trafiklys i Island.


Trafiklys blev installeret i Island for første gang i 1949, da trafikken gradvist steg. Lysene blev oprindeligt placeret på de fire hovedkryds i centrum af Reykjavík. Tingene har fuldstændig ændret sig nu, ikke?


Islandske regler for trafiklys


Lær reglerne, rækkefølgen og betydningen af ​​de islandske trafiklys:


  • Rødt lys : Det betyder, at du skal stoppe og vente på, at det grønne lys kommer.

  • Rødt og gult lys ad gangen : Gør dig klar! Det grønne lys er ved at blinke.

  • Grønt lys : Du kan gå videre.

  • Gult lys: Lyset er ved at skifte til rødt, og køretøjet skal standses. Hvis du allerede er over stoplyset, kan du gå videre, hvis det er sikkert at gøre det. Dette er en undtagelse og ikke en regel!


Kan du dreje til højre for rødt lys i Island?


Nej du kan ikke . Det er ulovligt at dreje til højre ved rødt lys, medmindre et skilt eller signal specifikt tillader det, hvilket slet ikke er almindeligt i Island.Tilgængelige trafiklys i Reykjavík


Dette system hjælper blinde mennesker, når de krydser en gade . Disse trafiklys har tre typer akustiske signaler, der varierer i frekvens og varighed. For det første har den en orienterende tone, på denne måde kan brugeren komme tættere på fodgængerfeltet. En langsom, tweetende lyd vil derefter starte, og det betyder, at brugeren kan krydse gaden. Det vil i sidste ende blive hurtigere og fortælle brugeren, at trafiklyset er ved at skifte til grønt.


Disse toner giver brugeren mulighed for klart og utvetydigt at modtage information om signalovergangens tilstand . På denne måde er det ikke blandet med trafikstøj.


Hjerteformet trafiklys Island


Det fantastiske ved islændinge er, at selv når de beder dig om at stoppe, vil de gerne være søde ved det. En by i det nordlige Island, Akureyri , har taget dette til næste niveau. De har ændret alle stopskilte på deres trafiklys til hjerteformer . Disse blev installeret efter den finansielle nedsmeltning i 2008 , som ramte Island ret hårdt. De blev set som en måde at øge moralen på; én ting er sikkert, de får dig til at smile, når du ser dem.


Desværre har Reykjavík stadig de almindelige cirkelrøde lys, så denne inderlige gestus vil sprede sig til resten af ​​Island på et tidspunkt. Bortset fra det, ser trafiklys her ud lige som det, du er vant til: rød, orange og grøn, med de tilhørende beskeder om at stoppe, være klar og gå.Flere nyttige ressourcer vedrørende færdselsreglerne, når du kører i Island


Nu hvor du ved alt, hvad der er at vide om trafiklys i Island, så sørg for ikke at gå glip af følgende relaterede artikler:


  • Alt om tunneler på Island

  • Hastighedsbegrænsninger i Island og andre restriktioner

  • Islands vejskilte og særlige forhold

  • Dit kørekort til kørereglerne i Island

  • Kørekortkrav for lejemål på Island


Et par ting at holde øje med, når du kører i Island


Du ved måske præcis, hvordan lyskrydset fungerer. Men der er et par eksterne faktorer her, der nogle gange kan kaste en skrue i værkerne for den mest erfarne chauffør. Vær opmærksom og hold øje med følgende, når du kører i Island:


Islands vejr- og vejforhold


Der er mange farer ved kørsel i Island at være opmærksom på, hvoraf den mest åbenlyse er vejret. Islands vejr er uforudsigeligt og kan være ekstremt ; om vinteren, foråret og efteråret er det ikke ualmindeligt at høre om snestorm eller sandstorm. Kraftig regn eller snefald kombineret med kolde temperaturer kan gøre vejene meget isglatte.Og Islands til tider kraftige vind kan reducere sigtbarheden drastisk . Vejene vil blive spærret, hvis de vurderes at være usikre at køre på. Du kan tjekke prognoser på det islandske meteorologiske kontors hjemmeside, og tjekke for vejspærringer.


Når du afhenter din bil, skal du sørge for, at den er monteret med vinterdæk og altid have en tømiddel ved hånden. Selv om sommeren, når temperaturerne stiger lidt højere, kan vejret stadig skifte hurtigt. Det er bedst altid at være forberedt på det værste med varmt, vandtæt tøj.


Når du forlader hovedstaden, vil der være få tankstationer . Det er en god idé at fylde op, når du er ved eller under en halv tank og er i nærheden af ​​en tankstation; den næste er måske langt væk. Og det er vigtigt at have en fuld tank, inden du kører op til højlandet. Disse er i det indre af Island og er kun tilgængelige via F-veje.


De barske og hårde F-veje


F-veje er grusveje, der ikke er velholdte, så kun 4x4 køretøjer må køre på dem. De har også kun åbent mellem juni og september, men selv denne begrænsede åbningstid afhænger af vejrforholdene.


Hvis du planlægger at besøge landets vilde indre, anbefaler vi, at du booker din 4x4 leje på forhånd. De bedste lejemuligheder, som Toyota Land Cruiser , Subaru Forester eller Land Rover Defender, bliver ofte udsolgt i højsæsonen. 


Mange af F-vejene involverer flodkrydsninger , så efter en vinter og forår med kraftig regn og/eller snefald, kan nogle af floderne være umulige at krydse. Selv om sommeren skal du være meget forsigtig. Og prøv at undgå at krydse floder, da din lejeforsikring sandsynligvis ikke dækker skader forårsaget af denne adfærd.Uventede farer på vejene


På din islandske roadtrip vil du højst sandsynligt løbe ind i nogle får . Der er cirka 800.000 på øen; det er mere end to pr. menneskelig indbygger.


Nogle gange kan nogle får vandre ind på vejen. Hvis du støder på nogle, der blokerer din vej, så nærme dig langsomt og pas på personer, der springer. Du kan også have islandske heste , rensdyr eller andet dyreliv, der krydser vejen, især når du kommer ind i de mere fjerntliggende områder. Så kør forsigtigt og vær på vagt.


Islands trafiklys: Der for din og andres sikkerhed


Øens trafiklys og vejregler er til for at holde dig og andre sikre. Islændinge tager også disse regler meget alvorligt. Konsekvenserne af ikke at overholde disse regler har mere end blot en lille brod.


Du kan få så store bøder, at du bliver nødt til at afkorte din rejse og gå ompantlån i huset. Så når du lejer din bil i Reykjavík , skal du være sikker på, at du altid holder dig til den rigtige side af loven... og den rigtige side af vejen.

4 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page