top of page
  • Forfatters billedeScandinavian Travel

DIN GUIDE TIL DE SORTE SANDSTRANDE I ISLAND

De fleste mennesker er vant til gyldent sand eller hvide sandstrande, men sorte strande på Island er bare normen her. Dette er de vigtigste strande at tilføje til din rejseplan!


Jeg vover dig til at finde en rejsebrochure, der ikke kan prale af billeder af de sorte sandstrande på Island. Det er fordi brochurerne har god grund til at prale; vores sorte sandstrande er ret imponerende og er blevet synonyme med øen.


Hvis du planlægger en kommende rejse til Island og gerne vil tilføje et par af disse sorte sandstrande-babyer til din rejseplan, eller du bare vil lære mere om disse interessante naturfænomener – så hold dig fast. Denne artikel vil fortælle dig alt, hvad du behøver at vide om de sorte sandstrande på Island.


Hvorfor har Island sorte sandstrande?

De sorte sandstrande på Island er resultatet af al den vulkanske aktivitet her på øen. Det kan være svært at tro, men det islandske sorte sand, vi ser i dag, var engang rødglødende lava, der strømmede hen over landet .


Denne lava blev derefter kølet ned af den kølige islandske luft og det kolde hav, hvorefter den hærdede og dannede en stor sort masse af vulkansk sedimentær bjergart. Denne stenede masse blev derefter langsomt eroderet af tiden , vejrelementerne og ramt af de brusende bølger, indtil den enorme, sorte stenede masse ikke er mere end bittesmå korn af sort sand.Island, et land med rå og barsk skønhed, er et vidnesbyrd om naturens brutale kræfter, der former landskaber af uovertruffen unikhed. Her støder skarpe kontraster sammen for at skabe en visuel symfoni, der efterlader alle, der besøger, ærefrygt.


Et sådant vidunder er den gule flod i Island. I Vatnajokull Nationalpark grænser denne livlige gule flod op til havet, adskilt af sort sand med tilstødende levende grønne marker. Det er en flod ulig alle andre! Thjórsá, Islands længste flod, udspringer nær Hofsjökull, flyder sydvest 143 miles og munder ud i Atlanterhavet nær Selfoss. Floden er tonet med levende nuancer af gul på grund af den svovlrige geotermiske aktivitet fra nærliggende vulkanske områder.


Denne livlige anomali skiller sig ud mod det ellers golde landskab, en påmindelse om de stærke geologiske kræfter, der er i spil.


De mest berømte sorte sandstrande

Der er et par sorte sandstrande i Island, som du ikke må gå glip af, mens du er på en tur til øen. Disse er:


Prøve det

Dette er en af ​​de mest berømte sorte sandstrande på Island . Faktisk er det blevet kåret som en af ​​de 10 smukkeste strande i hele verden! Reynisfjara ligger på Islands sydkyst, tæt på den hyggelige lille by Vik. Den blev brugt i  Game of Thrones  sæson 7 som optagelsessted for Eastwatch-by-the-sea.


Reynisfjara tilbyder ikke kun besøgende chancen for at gå på, hvad der ligner endeløse strækninger af sort sand på Island, men de kan også beundre de utrolige sorte basaltklipper og de interessante klippeformationer, der kommer ud af havet . Da Reynisfjara er bekvemt placeret lige ved siden af ​​ringvejen , er det det perfekte stop på en ringvejstur rundt om øen.Djupalons sensor

Djupalonssandur er en af ​​de skjulte skatte på Snæfellsnes-halvøen. Denne sorte sandstrand på Island kan kun nås efter lidt gåtur, men du krydser en lavamark omgivet af betagende islandske landskaber , så det føles ikke som meget arbejde.

Og når du når Djupalonssandur, vil det være besværet værd. Engang hjemsted for tres fiskerbåde, er bugten nu helt øde. Men den dag i dag, vil du stadig finde 4 løftesten der, som fiskerne brugte til at teste deres styrke "tilbage i de gode gamle dage".Saltdam

Seltjörns største krav til berømmelse er, at det er et af de bedste steder at tage hen og se nordlyset . Og når du først er der, vil du forstå hvorfor. Seltjörn har en så fjern følelse, at det er svært at tro, at det kun er 10 minutters kørsel fra centrum af Reykjavík . Selvom du ikke er ude at jage Aurora Borealis, er det et godt sted at bare gå en tur og klare hovedet. Myvatn

Myvatn Black Sand Beach er en af ​​de få sorte sandstrande på Island, hvor du faktisk trygt kan tage en dukkert . Myvatn Black Sand Beach kan findes i den nordlige, koldere del af øen; Derfor har mange en tendens til at kombinere deres besøg på stranden med et besøg i de varme kilder. Stranden ligger kun en kort omvej fra Ringvejen, så det er endnu en gang et fantastisk roadtrip-pitstop.Solheim sand

Solheimasandur er en sort sandstrand på Island, hvor du går til stranden og bliver til flyet. Det er et utroligt imponerende syn, der tiltrækker fotografer fra hele verden til at tage billeder af det dramatisk udseende flyvrag, der hviler på det sorte sand. Scenen ser endnu mere uhyggelig ud på en overskyet dag.


Men bare rolig, selvom scenen kan ligne en katastrofefilm, skyldtes flyvraget en nødlanding i 1973 og ikke et styrt. Ingen blev alvorligt såret eller dræbt her. Den eneste grund til, at flyet stadig er på stranden i dag, er, at USA besluttede, at det ikke ville være pengene og indsatsen værd at få flyet hjem igen.


Endnu en gang kan Solheimasandur findes bekvemt beliggende lige ved siden af ​​Ringvejen, og da det kun er 2 timers kørsel fra hovedstaden, vælger mange at gøre det til en dagstur.Diamantstrand

Diamond Beach er uden sammenligning en af ​​de mest spektakulære sorte sandstrande her på Island. Denne sorte sandstrand kan prale af hundredvis af isstykker, der skyller i land . Disse isstykker glimter som diamanter i solen (deraf navnet). Når du besøger Diamond Beach , kan du også arbejde i et besøg i den magiske Jokulsarlon Glacier Lagoon lige "ved siden af".


Her får du også mulighed for at tage på bådtur på lagunen og få endnu en udsigt over Diamond Beach. Diamond Beach er endnu en attraktion, der kan findes ved siden af ​​Ringvejen.Stokksnes

Stokksnes Black Sand Beach er nok øens bedst bevarede hemmelighed. Når du besøger Stokksnes, føles det, som om du er blevet transporteret til et fantasirige.


Den sorte sandstrand ligger udstrakt foran dig, og afhængigt af vinklen virker de mærkelige stejle klipper på Vestrahorn-bjerget, som om det rejser sig op af havet . Tilføj totterne af finurlige skyer, der svæver rundt om det, i blandingen, og du har en placering lige ud af en JRR Tolkien-roman.Sådan kommer du til de sorte sandstrande på Island

Der er grundlæggende to måder at komme til de sorte sandstrande på Island:


Via en selvkørende

Det er den måde, vi foreslår, at du gør det på - lej en bil og gør de sorte sandstrande til stop langs en roadtrip. På denne måde forbliver du i fuld kontrol over din tid og rejseplan og kan administrere dit budget i overensstemmelse hermed.


Via en guidet tur

Du vil finde sorte sandstrande guidede turmuligheder over hele øen. Disse ture kan variere fra dagsture til flerdages ferieture, der inkluderer flere attraktioner, såsom kombinationsture til vandfald og sorte sandstrande i Island.Selvom disse guidede ture kan være utrolig praktiske, da alt ansvaret er placeret på rejselederens skuldre, kan de også blive utroligt dyre , og du har lidt eller ingen indflydelse på, hvordan du ønsker at bruge din tid eller selve turplanen.Nyttige tips og råd til at besøge de sorte sandstrande i Island

Hvis dette er din første tur til øen eller bare første gang, du vil udforske de sorte sandstrande på Island, vil følgende tips hjælpe med at gøre dit besøg sikkert og mindeværdigt:


  • Selvom nogle sorte sandstrande ikke nødvendigvis forbyder svømning, er det heller ikke stærkt anbefalet til dem, der ikke kender denne del af havet godt. Dette skyldes, at det meste af tiden, selvom vandet ser ret roligt og indbydende ud, er kulden intens, og der er utrolig stærke strømme under den rolige havfacade .

  • Du skal aldrig vende ryggen til havet her, især ikke Reynisfjara . Vi har det, der kaldes en sneakerbølge her på øen, og som mange besøgende har lært, kan disse pludselige, store bølger snige sig ind på dig og bogstaveligt talt trække dine fødder ud foran dig og trække dig ud i havet.

  • De islandske vinde er ret legendariske og har været kendt for at rive bildøre lige af deres hængsler. Nu, selvom vinden bliver hårdere i årets koldere måneder, har det generelt en tendens til at blæse på strandene. Så du skal være forberedt på dette, og spørg din udlejningsagent om lejebilforsikring i Island, såsom sand- og askebeskyttelse, da vinden har en tendens til at samle strandsandet op og virkelig kan slå en bil med det.Ofte stillede spørgsmål

Nedenfor finder du svarene på nogle ofte stillede spørgsmål vedrørende de sorte sandstrande i Island:


Har Island sorte sandstrande?

Ja, der er adskillige sorte sandstrande i Island, hvor de ovenfor nævnte er nogle af de mest berømte sorte sandstrande i Island.


Hvor er de sorte sandstrande i Island?

Sorte sandstrande kan findes langs hele Islands kyst, med nogle af de mest berygtede på den sydlige kyst, såsom Reynisfjara og Diamond Beach.


Hvorfor er sandet sort i Island?

Dette er blot fordi den hærdede, solide lavasten er sort i farven. Derfor er de bittesmå korn af sort sand, det eroderer ind i med tiden, også sorte i farven. 


Hvor mange sorte sandstrande er der i Island?

Der er mere end 10 sorte sandstrande i Island i dag.


De sorte sandstrande på Island; tage en smuk gåtur i fortiden

De sorte sandstrande på Island er ikke bare betagende smukke steder at besøge med alle mulige unikke attraktioner og funktioner, men det er også som en tidsrejse. Det er utroligt at tænke på, at det sand, du går på, er tusinder af år gammelt og engang var en rødglødende lava, der var et resultat af al den vulkanske aktivitet her på øen.


Det er derfor, at leje en bil i Reykjavik og besøge de sorte sandstrande på vores liste, er et absolut must under din tur til øen - det giver dig en ny forståelse for tid og en nyfundet respekt for naturens utrolige kraft.

27 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page