top of page
  • Forfatters billedeScandinavian Travel

MINIMUMSALDEREN FOR KØRSEL I ISLAND

Er du for ung? eller måske "vintage"? Hvis du vil vide, hvad minimumsalderen for kørsel i Island er, så du kan nyde vidunderne ved en roadtrip i Island, er du på det rigtige sted.


Mange rejsende til Island beslutter sig for at leje en bil under deres ophold her. Det er den mest bekvemme måde at rejse lange afstande på, da Island ikke har nogen tog og meget få langdistancebusser. Der er indenrigsflyvninger, men det er meget sjovere at køre. På den måde kan du stoppe ved alle de utrolige seværdigheder rundt om i landet. Men Island har ligesom alle andre lande begrænsninger for, hvem der må køre og hvor.


Køretiden i Island


Minimumsalderen for kørsel i Island er 17 år. Islændinge skal gennemføre omfattende teoretisk uddannelse, før de kan opnå en elevs praksistilladelse. For udlændinge, hvis du vil køre her, skal du have et gyldigt kørekort i dit bopælsland, men ikke alle kørekort accepteres her; Jeg vil forklare dette senere. Med hensyn til kørealderen på 17, så gælder det kun, hvis du kører i egen bil her.


Hvad er minimumsalderen for at leje en bil i Island?


I Island skal du være mindst 20 år for at leje en bil. Der kan gælde begrænsninger for personer under 25 år. Tjek detaljerne ved reservation.


Ligeledes, hvis du planlægger at leje en bil i Island , vil alle udlejningsfirmaer kræve, at du har haft et kørekort i mindst 12 måneder. Dette er for små, kompakte biler, men alderen for leje af minivans og store køretøjer til 5+ passagerer stiger til 23. Dette er værd at huske på, da der er nogle steder i landet, hvor du kun kan komme til med et 4x4-køretøj. Hvis du er under 25 og lejer en bil, skal du muligvis betale et ekstra gebyr for unge chauffører. Kontakt dit udlejningsfirma for information herom.


Kan jeg køre i Island med et britisk kørekort?


Ja du kan. Udenlandske kørekort er gyldige her, så længe de opfylder visse krav. Licensen, hvis den ikke er på engelsk eller islandsk, skal skrives med latinske tegn. Det betyder, at licenser skrevet på arabisk eller japansk ikke er gyldige. Kørekortet skal desuden have et kørekortnummer og et billede af føreren. Den skal have en udstedelsesdato og udløbsdato og have været opbevaret i mindst et år. Hvis dit kørekort ikke opfylder disse krav, skal du ansøge om et internationalt kørekort.


For at leje en bil i Island skal du også have et gyldigt kreditkort. Dette er for at udlejningsfirmaet kan opkræve dig, hvis der opstår skader på køretøjet, mens det er under din pleje. Medbring også ID, når du afhenter bilen; et pas vil være tilstrækkeligt.


I Island er CDW (Collision Damage Waiver)-forsikring obligatorisk, og for Reykjavík Cars er dette inkluderet i lejeprisen. Der er  yderligere forsikringspakker, du kan købe, hvilket kan være en god idé afhængigt af, hvor du planlægger at køre til, så sørg for at tjekke alle de forsikringsmuligheder og ekstraudstyr, der er tilgængelige på vores hjemmeside .


Islands kørselslove


Der er visse færdselslove, som internationale bilister måske ikke er stødt på i deres hjemlande, så det er værd at lære om dem, før du kører hertil. Først og fremmest kører vi i højre side af vejen. Hvis du ikke har gjort det før, skal du vide, at du nok vil vænne dig til det ret hurtigt, men det kræver meget mere fokus i starten.


For det andet er du i Island forpligtet til at holde din bils forlygter tændt, mens du kører, dag og nat. Ved også, at spirituskørselslovene er meget strenge her. Den lovlige grænse er sandsynligvis meget lavere, end den er i dit land, så pas på det og drik slet ikke, når du planlægger at køre bil. Og husk på, at fartbøder i Island virkelig kan øge prisen på din biltur, hvis du ikke er forsigtig.


Derudover er terrænkørsel ulovligt i Island. Islændinge vil gerne beskytte deres naturlige landskab, og hvis du bliver taget i at køre terræn, er bøderne høje.Sikker kørsel


Der er en hel del farer, du kan støde på, mens du kører i Island. Bemærk, at Island har et af de mindst udviklede motorvejssystemer i Europa, så de fleste af de motorveje, du kører på, vil kun være to spor brede. Der er endda enkeltsporede broer og tunneler, så hold fokus, når du kører disse ruter, og tag hensyn til andre bilister.


En af de største udfordringer, du vil møde, når du kører her, er vejret. Islands vejr er berømt uforudsigeligt; vi har et ordsprog for det: 'Hvis du ikke kan lide vejret, så vent bare fem minutter.' Om vinteren, foråret og efteråret er snestorme og kraftig vind almindelige. Tjek vejrudsigten på det islandske meteorologiske kontors hjemmeside, og rejs kun, når det er sikkert at gøre det. Undervurder ikke magten af ​​storme her; de kan være meget farlige at køre i. Hvis Met Office beslutter, at visse områder er usikre, vil de lukke veje. Du kan tjekke om din rute er fri på  http://www.road.is/


At køre på ringvejen (rute 1) er ligetil, men hvis du vil vove dig ind i Islands indre, skal du køre på Islands højlandsveje eller F-veje. Det er grusveje, der ikke er så velholdte som Islands motorveje, så derfor må  kun 4x4 køretøjer køre på dem. F-veje involverer også ofte flodkrydsninger, så det anbefales at få en 4WD med høj frihøjde som Suzuki Jimny eller lignende, hvis du vil begive dig ud i højlandet. F-vejene er kun tilgængelige fra juni til september, og deres specifikke åbningstider afhænger af vejrforholdene, så tjek det før du planlægger din rejse.


Da der er så mange får i Island, er det sandsynligt, at du på et tidspunkt vil støde på et par stykker, der vandrer ind på vejen. Hvis du har en flok, der blokerer din vej, så gå langsomt fremad og hold øje med individer, der springer.Sejler på Island


Vi er alle blevet så fortrolige med Google Maps, at mange af os har glemt, hvordan man læser et papirkort. Det ville dog være en god idé at have en, når du tager på roadtrip her. I nogle af de mere fjerntliggende områder af øen er signalet ikke godt, og  Google Maps-dataene vil ikke altid være nøjagtige , afhængigt af hvornår de sidst blev opdateret. Vær sikker på, at Google Maps ikke fører dig ind på en F-vej, hvis du ikke er i en passende bil til dem.


Fordi det islandske sprog indeholder flere bogstaver, som andre europæiske sprog ikke gør, såsom Þ og Æ, er det bedre at kopiere og indsætte din destination fra et websted til Google i stedet for at skrive det. Hvis du ikke medtager bogstaverne, som de er skrevet, kan du ende det forkerte sted. Islændinge er venlige mennesker, og de fleste af dem taler fantastisk engelsk, så hvis du går vild, så spørg om vej, og de vil med glæde hjælpe dig. Vær opmærksom på, at der i øjeblikket er ét sted i Island, hvor der opkræves vejafgift: Vaðlaheiðargöng-tunnelen, i den nordlige del af Island. Sørg for at læse vores artikel om, hvordan du betaler tunnelafgifter i Island, før du begynder din rejse.0 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page