top of page
 • Forfatters billedeScandinavian Travel

AT LEVE I ISLAND: EN GUIDE TIL UDSTATIONEREDE

Overvejer du at bo i Island? Udforsk det væsentlige ved at flytte og bo i denne betagende nordiske nation. Fra kultur til praktiske ting, opdag dit islandske eventyr.


At bo i Island er en oplevelse som ingen anden – en harmonisk blanding af æteriske landskaber, levende kultur og unikke udfordringer. Før du begiver dig ud på denne rejse, er det afgørende at være velforberedt og informeret om alle facetter af det islandske liv


Fra at forstå klimaet til at navigere i leveomkostningerne kræver en glidende overgang opmærksomhed på detaljer. For at hjælpe med at gøre processen lettere, fokuserer denne guide på alle de elementer, man skal overveje, før man forpligter sig til en flytning.


Vi giver indsigt i arbejdsmarkedet og de kulturelle aspekter af at bo i Island – plus tips til at finde sig til rette i livet som expat. 


Fordele og ulemper ved at bo på Island


Som enhver destination har Island sin tiltrækning og sine udfordringer. Men hvad er fordelene og ulemperne ved at bo i Island? Lad os dykke dybere ned i dette emne for at hjælpe dig med at overveje, om Land of Fire and Ice er din drømmedestination.


Fordele ved at bo på Island


 • Høj livskvalitet: En af de fremtrædende fordele ved at bo i Island er dens høje livskvalitet. Med fokus på velvære og bæredygtighed placerer Island højt i globale lykke- og tilfredshedsundersøgelser.

 • Lav kriminalitetsrate: Når man taler om fordelene ved at bo i Island, er det værd at bemærke den lave kriminalitetsrate. Dets trygge og harmoniske samfund bidrager væsentligt til Islands fredelige atmosfære. 

 • Rent miljø: At bo i et rent og velbevaret miljø er en anden fordel ved at bo i Island. Landets engagement i vedvarende energi og bevarelse af naturen bidrager til dets tiltrækningskraft.

 • Stærkt socialt sikkerhedsnet: Det stærke sociale sikkerhedsnet i Island er et positivt punkt, når du bor i Island. Regeringen leverer omfattende sundhedspleje og robuste velfærdssystemer.

 • Unik kultur: Islands unikke og rige kultur, præget af islandsk folklore , kunst og traditionelt køkken, bidrager til fordelene ved at bo i Island, hvilket gør det til en attraktiv destination for expats.Ulemper ved at bo i Island


 • Høje leveomkostninger: Et væsentligt punkt ved ulemperne ved at leve i Island er de høje leveomkostninger. Udgifter til bolig, mad og transport kan være høje.

 • Lange vintre : Selvom nogle måske ser de lange vintre som en del af den unikke charme, kan de være udfordrende for mange. Dagene er korte, og temperaturerne kan være hårde.

 • Afsides beliggenhed: Islands afsides beliggenhed kan være en udfordring, når du rejser. Afstanden mellem byer og den begrænsede adgang til internationale flyvninger er punkter, der er værd at overveje, før du beslutter dig for at flytte hertil. 

 • Sprogbarriere: Selvom mange islændinge taler engelsk, er det islandske sprog det primære kommunikationsmedium. Dette kan udgøre udfordringer for dem, der bor i Island uden færdigheder i islandsk.


Hvad er leveomkostningerne i Island


At forstå, hvor meget det koster at bo i Island, er afgørende for enhver potentiel beboer. Her er en oversigt over de primære leveomkostninger i Island:


 • Bolig: Hvis du undrer dig over, hvor meget huslejen er i Island, afhænger svaret typisk af beliggenhed og faciliteter. Generelt er de gennemsnitlige boligpriser i Reykjavík høje. Forvent at betale omkring $1.200 til $2.000 om måneden for en etværelses lejlighed i byens centrum.

 • Mad: Det kan være dyrt at spise ude, og et måltid på en mellemklasserestaurant koster omkring $60 pr. person. Selvom de er dyre sammenlignet med andre lande, kan dagligvarer i gennemsnit være omkring $300-$450 om måneden.

 • Transport: Det 24-timers Reykjavík City Card giver dig ubegrænset adgang til bybusser. Passet koster omkring $35 dagligt og giver adgang til byens swimmingpools og museer. En enkeltbillet til bus koster omkring $3,50 og fordobles om natten til $7.

 • Hjælpeprogrammer : Værktøjer, herunder varme, elektricitet og internet, kan koste omkring $150 til $250 om måneden.

 • Andre udgifter: Underholdning, tøj og andre diverse udgifter kan variere, men budgettering af yderligere $200 til $400 om måneden er et godt udgangspunkt, når du bor i Reykjavík.Klimaet i Island


At bo på Island betyder at tilpasse sig et unikt klima. Vejret på Island, der er kendt for sine kolde vintre og milde somre, er ofte lige så betagende som landets landskaber. At forstå klimaet i Island giver en realistisk forventning til expats.


 • Gennemsnitstemperaturer: Island har et tempereret maritimt klima, hvilket betyder, at Golfstrømmen modererer vejret. Den gennemsnitlige sommertemperatur i Reykjavík varierer fra 10-12°C (50-54°F), mens vintergennemsnit varierer fra 1 til 2°C (33-35°F).

 • Nedbør: Island oplever en del nedbør, især i de sydlige og vestlige dele. Den gennemsnitlige årlige nedbør i Reykjavík er cirka 800 mm (31 tommer). I modsætning hertil kan den sydlige kyst modtage op til 2.500 mm (98 tommer) årligt.

 • Vejrmønstre : Vejret i Island er uforudsigeligt. Det er almindeligt at opleve sol, regn, vind og sne på én dag. Ordsproget 'Hvis du ikke kan lide vejret på Island, så vent fem minutter' er meget præcist. Vintrene kan være hårde med kraftigt snefald, især i nord og det islandske højland .Arbejdsmarkedet i Island


Hvorvidt Island er et godt sted at bo, afhænger ofte af den enkeltes beskæftigelsesmuligheder. Derfor er det vigtigt at få styr på arbejdsmarkedet. Her dykker vi ned i arbejdsmarkedet i Island, diskuterer muligheder, gennemsnitsløn og meget mere.


Tilgængelige jobtyper


Ved vurderingen af, om Island er et godt land at flytte til, er en central overvejelse, hvilke typer job der er til rådighed. Landets økonomi er stærkt afhængig af teknologi, vedvarende energi og turisme, hvilket giver betydelige beskæftigelsesmuligheder for lokalbefolkningen og expats. Lad os undersøge de beskæftigelsesmuligheder, som Island tilbyder.


 • Turisme, gæstfrihed og transport: Der er stor efterspørgsel efter job i disse sektorer på grund af de fantastiske naturlige landskaber og tilstrømningen af ​​turister hvert år. Sæsonbestemte arbejdsmuligheder er tilgængelige baseret på relevante færdigheder og erfaring i turistindustrien og kundevendte roller.

 • Teknologi: Der er en stigende efterspørgsel efter it-professionelle, der er dygtige til programmering, netværk, hardware og dataanalyse. Jobroller i høj efterspørgsel omfatter IT-salgsadministrator, IT-tekniker, fuldstackudvikler og dataforsker.

 • Vedvarende energi: Den islandske regerings betydelige investering i vedvarende energikilder har ført til en høj efterspørgsel efter dygtige individer. Nogle roller inkluderer geotermisk ingeniør, hydrologingeniør, forsker og driftsleder.

 • Fremstilling: Efterhånden som landet går over til en kulstoffattig økonomi, er der en efterspørgsel efter produktionsjob. Roller i denne sektor omfatter produktionsingeniør, vedligeholdelsestekniker, produktionssupervisor og kvalitetssikringstekniker (QA).

 • Kreativ kunst: Med fokus på kultur og kunst er der brug for dygtige kunstnere i den kreative industri. Jobroller i denne sektor omfatter grafisk designer, art director, animator og fotograf.Lønninger i Island


I 2022 nåede den gennemsnitlige månedsløn op på ISK 808.000, svarende til $6.165,75 . At forstå de gennemsnitlige lønninger i Island er afgørende for at måle, om din indkomst vil understøtte den livsstil i Island, du ønsker. I årenes løb har lønningerne i Island oplevet en bemærkelsesværdig stigning. 


Visumkrav


For at bo og arbejde i Island skal ikke-EU-borgere overholde specifikke visumkrav . Typisk skal du have en opholdstilladelse for at blive i mere end tre måneder. Disse tilladelser afhænger af faktorer som beskæftigelsesstatus eller familiebånd.


Det er værd at bemærke, at sikring af et visum kan være en kompleks proces, og forståelsen af ​​Islands levevilkår er afgørende i denne proces. Vi råder dig til at starte ansøgningsprocessen i god tid før din planlagte flytning og tjekke det islandske immigrationsdirektorat for aktuelle og detaljerede oplysninger.Islands kultur


Når man overvejer, hvordan det er at bo i Island, er det vigtigt at overveje denne nordiske ø-nations rige og mangfoldige kulturarv. Islandsk kultur er en unik blanding af oldnordiske traditioner og nutidige nordiske påvirkninger , afspejlet i alt fra sprog og religion til mad og kunst.


Sprog


Hvordan er det at bo i Island med hensyn til sprog? Islandsk, landets officielle sprog, er dybt forankret i oldnordisk, vikingernes sprog . Selvom det kan være udfordrende at lære islandsk på grund af dets kompleksitet og unikke fonetik, taler de fleste islændinge fremragende engelsk, hvilket gør kommunikationen for udstationerede relativt ligetil.


Religion


De fleste islændinge tilhører den evangelisk-lutherske kirke i Island , hvilket afspejler landets rige religiøse arv. Alligevel tillader det at bo i Island også eksponering for mange andre religioner, såsom romersk katolicisme og Ásatrú, den traditionelle nordiske religion. 


Mad


Er Island et godt sted at bo med hensyn til mad? Absolut! Det islandske køkken tilbyder en unik gastronomisk oplevelse, stærkt påvirket af landets marine og pastorale ressourcer . Fra traditionelle retter som fermenteret haj og Skyr til moderne kulinariske lækkerier, er madkulturen i Island en spændende udforskning for både beboere og besøgende.Kunst og Kultur


Hvordan er livet i Island med hensyn til kunst og kultur? Island kan prale af en pulserende kunstscene fyldt med musik, litteratur og billedkunst. Islands kunst er kendt for sin unikke blanding af traditionelle og moderne påvirkninger . Fra gallerier og teatre til musikfestivaler og litterære begivenheder, kulturlivet i Island er en skattekiste af kreativitet og udtryk.


De bedste steder at bo i Island


Når man beslutter sig for, hvor man skal bosætte sig i Island, er det vigtigt at overveje, hvor folk bor i Island. Byerne varierer i størrelse, faciliteter og livsstilstilbud. Her er nogle af de bedste steder at bo i Island.


Reykjavík


At bo i Reykjavík, Islands hovedstad , byder på en levende fusion af kosmopolitisk livsstil med udendørs eventyr. Reykjavík er kendt for sine farverige huse, blomstrende kunstscene og geotermiske pools . På trods af at Reykjavík er verdens nordligste hovedstad, tilbyder Reykjavik indbyggerne et varmt og indbydende samfund, hvilket gør det til et ideelt valg for expats.Akureyri


Akureyri, kendt som 'hovedstaden i Nordisland', er en anden overbevisende grund til at flytte til Island. Denne charmerende by byder på en hjemlig atmosfære med rige kulturelle oplevelser, landskabelig skønhed og en stærk samfundsånd . Med sine kunstgallerier, museer, geotermiske pools og skisportssteder indkapsler Akureyri den typiske islandske livsstil.Selfoss


Selfoss, en af ​​de tvingende grunde til at bo i Island, er en blomstrende by beliggende i landets sydvestlige region. Det tilbyder en harmonisk blanding af byfaciliteter og naturlig pragt, med forskellige kulinariske tilbud, kulturelle festivaler og fantastiske landskaber. At bo her bringer dig tæt på Islands betagende udendørs eventyr , herunder den berømte Golden Circle-rute .Vík í Mýrdal


Vík í Mýrdal, en malerisk landsby på den sydlige kyst, er en eksemplarisk grund til, at Island anses for at være et godt land at bo i. Dets fantastiske naturlige skønhed, sorte sandstrande og nærhed til de imponerende Reynisdrangar havstakke fremviser Islands enestående landskaber og rolige levevis . At bo i Vík í Mýrdal giver beboerne mulighed for at nyde Islands naturlige vidundere lige uden for døren.Ísafjörður


Ísafjörður, en by i Vestfjords-regionen , legemliggør den unikke charme ved Islands levevilkår. Det tilbyder en malerisk, fredfyldt livsstil med en fantastisk fjordudsigt , rige kulturelle oplevelser og et tæt sammentømret samfund. På trods af sin afsides beliggenhed er Ísafjörður kendt for sin høje livskvalitet, hvilket gør det til et overbevisende valg for dem, der søger roen i det islandske liv.Sådan flytter du til Island


Hvis du seriøst overvejer at bo i Island, er der flere afgørende trin, du skal følge for at gøre overgangen så glat som muligt. Her er en kort guide til, hvordan du flytter til Island:


 • Visumkrav: For ikke-EU/EØS-statsborgere betyder flytning til Island typisk at sikre sig en opholdstilladelse, som ofte stemmer overens med formålet med opholdet, hvad enten det er arbejde, studier eller familiesammenføring.

 • At finde et sted at bo: Uanset om du foretrækker Reykjaviks travle energi eller Ísafjörðurs rolige charme, tilbyder Island en række muligheder for at bo. Undersøg grundigt for at finde et område, der matcher din livsstil og dit budget.

 • At få et job: Arbejdsmarkedet i Island er konkurrencedygtigt, men tilbyder fremragende lønninger. Dine færdigheder og erfaring vil i høj grad påvirke din jobsøgning. Det er en fordel at sikre sig et jobtilbud inden flytning, da nogle arbejdstilladelser kræver arbejdsgiversponsorering.

 • At lære islandsk: Selvom de fleste islændinge taler fremragende engelsk, kan det at lære islandsk berige din oplevelse og hjælpe dig med at blive integreret i lokalsamfundet. Overvej onlinekurser som Icelandic Online eller få en privat underviser.Tips til at bo på Island


For at fordybe dig fuldt ud i det fortryllende liv på Island, er der et par vigtige aspekter at overveje:


 • Vær forberedt på kulden: Islands klima kan være køligt. Invester i varmt tøj for at nyde skønheden ved de islandske årstider komfortabelt.

 • Lær islandsk: Mens de fleste islændinge taler engelsk, vil det at lære det lokale sprog forbedre din kulturelle oplevelse.

 • Bliv involveret i fællesskabet: Deltagelse i lokale begivenheder og aktiviteter vil hjælpe dig med at føle dig forbundet og få nye venner.

 • Nyd udendørslivet: Islands betagende landskab byder på masser af muligheder for udendørsaktiviteter. Nogle af de bedste inkluderer skiløb, vandreture, hvalsafari og jagt efter nordlyset


Hvad gør at bo på Island speciel


At bo på Island byder på en blanding af rig kultur, betagende landskaber og unikke udfordringer. Hvis du overvejer at tage skridtet og dykke ud på arbejdsmarkedet, kan det være en game-changer at være mobil. 


At leje en bil i Reykjavík giver dig fleksibiliteten til at udforske potentielle arbejdspladser, møde arbejdsgivere og virkelig fordybe dig i det islandske liv. Når alt kommer til alt, begynder rejsen til et nyt liv i Island med en tur til at opdage dets utallige muligheder.

2 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page