top of page
  • Forfatters billedeScandinavian Travel

ER ISLAND EN SIKKER REJSEDESTINATION? ISLANDS KRIMINALITETSRATE AFSLØRET

Opdag, hvorfor Island står som et af de sikreste lande globalt, og afslør de spændende faktorer, der bidrager til landets lave kriminalitetsstatistikker.


For de fleste rejsende (og deres rejseforsikring) er sikkerhed en topprioritet. Derfor er det ikke overraskende, at vi ofte får spørgsmål om Islands kriminalitet. Du vil blive glad for at vide, at Island har hævdet topplaceringen som det sikreste land i verden (igen), hvilket gør det til det ideelle rejsemål, især når det kommer til solorejser. Men det betyder ikke, at vi er helt kriminalitetsfrie.


I denne artikel dykker vi ned i kriminalitetsraten i Island , hvorfor Island er så sikkert, og vi giver også nogle nyttige sikkerhedstip og råd. Efter at have læst denne artikel, er vi sikre på, at du vil have ro i sindet til at begynde at planlægge den rejse til Island.


Er Island sikkert at leve?


Som vi allerede har nævnt, har Island genvundet den prestigefyldte titel som verdens sikreste land . Landet har haft titlen Global Peace Index i de sidste 14 år. Så ja, Island er ekstremt sikkert, og det gælder uanset om du bor permanent i Island, eller om du bare er en besøgende. Hvorfor er Island det sikreste land i verden?


For dem, der undrer sig over, hvorfor Island er så sikkert, er der et par faktorer, der bidrager til, at Island er det sikreste land i verden:


Island er en ø


Det gamle ordsprog siger: "Du kan løbe, men du kan ikke gemme dig ". På Island kan du løbe, og der er masser af steder at gemme sig, men det er mest i ørkenen, og medmindre du er tryg ved at være den næste Bear Grylls på permanent basis, vil du sandsynligvis ende med at udlevere dig selv meget hurtigt. Der er også meget begrænsede og ekstremt kontrollerede veje væk fra øen, så oddsene for at du kan lave en international "løber" efter at have begået en forbrydelse er ret små.


Island er lille


Der kan være masser af grotter, skove osv. her i naturen, som du kan forsøge at skjule, men øen er virkelig ikke så stor. Hvis myndighederne putter noget albuefedt i det, bliver du ikke skjult længe.Island handler om fællesskab


Måske er det vores natur eller det faktum, at øen er så lille, men her på Island har vi virkelig en stærk fornemmelse af, hvad der er rigtigt og forkert og fællesskab. Det betyder, at du normalt vil være i stand til at finde mindst én person, der ved noget om, hvad der skete, og vi snupper gerne, hvis du har gjort noget, der skader samfundet.


Vi er bare ikke den kriminelle type


Dette kan virke som en mærkelig forestilling, men som vi allerede har nævnt, har islændinge en stor følelse af, hvad der er rigtigt og forkert, en stor ansvarsfølelse, og vi er altid villige til at give nogen en hjælpende hånd. Dette er ikke den type personlighed, der ville røve en bank, og bestemt ikke en, der ville sove roligt bagefter.


Vores retssystem er ikke til at spøge med


Hvis du næsten er nødt til at omlåne dit hus for en trafikforseelse, kan du så overhovedet forestille dig, hvad konsekvenserne af mere alvorlige overtrædelser er? Stol på os, du ønsker ikke at ende på den forkerte side af loven her . Uanset om det afskrækker kriminalitet eller undgår unødvendige ulykker, er Island på toppen af ​​sit spil, og det vil få konsekvenser, hvis du ikke overholder vores regler og love. De fleste mennesker har for travlt med at arbejde til at bruge deres tid på at planlægge


Island har en arbejdsløshed på kun 3 % , og kompensationen her er ret høj. Så de fleste mennesker behøver ikke at vende tilbage til kriminalitet for at tjene en ekstra penge eller overleve.


Hvad er kriminalitetsraten i Island?


Islands kriminalitet i 2023 er 22,26 % . Denne sats beregnes ved at sammenlægge satserne for forskellige andre forbrydelser såsom mord, tyveri, korruption, narkotikahandel, bestikkelse osv. Dette er ekstremt lavt, især når man tager i betragtning, at størstedelen af ​​kriminalitetsraterne brugt til at beregne denne total er småforbrydelser. 


Faktisk er Islands største bidragyder til landets kriminalitet færdselsforseelser . For at sætte dette i endnu mere perspektiv, kan man tjekke Islands kriminalitet versus den amerikanske kriminalitetsrate. Den amerikanske kriminalitetsrate ligger i øjeblikket på 47,70% og inkluderer chokerende rater såsom 370 ofre for ekstrem voldsforbrydelse pr. 100.000 mennesker. Kriminalitetsrater i specifikke områder af Island


Hvis du kommer fra et land som USA, vil du være vant til at have "dårlige" og "gode" kvarterer. Det er derfor, vi er vant til, at besøgende spørger os om kriminalitet i bestemte områder (for det meste hvor de skal bo). Men vores situation her på Island, som det sikreste land i verden, er en smule anderledes, og vi har ikke rigtig den slags "kriminalitetshotspots". 


Selvfølgelig vil al kriminalitet stige drastisk, når vi er i vores mere afsidesliggende regioner som højlandet og Wesfjordene. Men selv Islands hovedstad, Reykjavik , har landet den 33. plads som en by med den laveste kriminalitetsrate i verden (og husk, det var mod 453 andre større byer!). 


Kriminalitetsrater blandt forskellige demografiske grupper i Island


Det meste af forbrydelsen her på Island er begået af voksne (ikke overraskende, da man først kan få en licens her i en alder af 21). Unge forsvarere i gennemsnit et sted under 400 hvert år, og voksne lovovertrædere er omkring 6000 hvert år. De fleste lovovertrædere, uanset om de er unge eller voksne, er også mænd, hvor kvinder generelt gør op for mindre end 20 skyldige parter hvert år.Hvorfor er Islands kriminalitetsrate så lav?


Selvom vi allerede har diskuteret de faktorer, der bidrager til den lave kriminalitet i Island, er det vigtigt at bemærke, at kriminalitet i Island i det væsentlige er dikteret af en kombination af ting:


  • En kultur af ikke-vold blandt dens befolkning (ja, svært at tro, at vi er vikingenationen, ikke?).

  • Vi har en ret homogen befolkning (med andre ord ikke mange gnidninger på grund af, at flertallet har samme ideologi og sociale baggrund.

  • Nogle unikke funktioner (som vi allerede har dykket ind i), hvoraf mange har at gøre med vores placering.


Sådan forbliver du sikker på Island


Da størstedelen af ​​vores kriminalitet er trafikforseelser, er det ikke så svært at forblive sikker på Island, så længe du følger reglerne. Her er et par ting, du skal huske på, som vil holde dig ude af skade:


  • Hold godt øje med vejrudsigten for Island . Ridning eller vandretur ud i en snestorm anbefales ikke.

  • Kontroller altid Islands vejforhold . Is og sne kan gøre kørsel ekstremt udfordrende.

  • Parker altid på anviste parkeringspladser. Det er ikke kun ulovligt at stoppe ved siden af ​​vejen osv. her på Island, men det er også meget farligt.

  • Når du tager herud på øen, så sørg for, at du holder dig godt inden for den lovlige alkoholgrænse, hvis du planlægger at køre bil. Og hvis du ikke kører bil, vil ansvarlig drikkeri også holde dig ude af unødvendige problemer som f.eks. barkampe.

  • Tag ikke imod drikkevarer fra fremmede, når du går ud.

  • Uanset om du skal ud, vandre eller køre en tur, så lad altid nogen vide, hvor du skal hen (dette kan være din bolig eller et familiemedlem/ven derhjemme).Ressourcer til ofre for kriminalitet i Island


Der er en del ressourcer at bruge, afhængigt af situationen. Hvis det er relateret til trafikulykker, skal du kontakte dit udlejningsselskab samt dit forsikringsselskab (det er den type, du tegner via udlejningsselskabet og ikke din rejseforsikring). 


For at rapportere ulykken, især hvis nogen er kommet til skade, skal du kontakte vores nationale nødhotline på 112, som er et direkte link til politiet såvel som lægehjælp. 112 vil også være det nummer, du ringer til, når der er begået en forbrydelse, eller du er i fare. Hvis du har været udsat for en forbrydelse som tyveri eller hærværk, skal du indberette det til de lokale myndigheder for at få et sagsnummer og derefter rapportere det til din rejseforsikring for at kunne fremsætte et krav. 


Vi har også et  offerkompensationsprogram, du kan se nærmere på. Afhængigt af forbrydelsen skal du muligvis også kontakte din ambassade, men dette er kun i ekstreme tilfælde (som vi allerede har fastslået, er praktisk talt ikke-eksisterende her i Island).Det islandske strafferetssystem


Islands strafferetssystem er opdelt i to grupper: District Courts og Højesteret, hvor højesteret består af et panel på 3-5 dommere . Disse domstole behandler både civile såvel som straffesager. Du er ikke særlig tilbøjelig til at se indersiden af ​​nogen af ​​disse for en trafikovertrædelse (medmindre du ikke betaler din bøde), men spøg ikke med vores love, regler og regler. Island er ikke et land, der ser venligt på dem, der ikke respekterer loven.


Kriminalitetens indvirkning på det islandske samfund


Det faktum, at Island er så streng med regelbrud, og konsekvenserne kan være så alvorlige, har ført til meget lave niveauer af trods i den islandske befolkning og høje niveauer af overensstemmelse. Og selv om kriminalitetsraten er utrolig lav, er der en generel frygt for kriminalitet, ligesom et velvilligt væsen, der bare venter uden for bymuren. Uanset om det er frygten for det ukendte eller rettere frygten for konsekvenserne, ved de, at sådanne handlinger vil følge alle former for debatten.Fremtiden for kriminalitetsforebyggelse i Island


Island har den islandske forebyggelsesmodel (IPM), der fokuserer på børns trivsel og uddannelse . Da børn vokser op til at blive unge eller voksne lovovertrædere, er forebyggelse hovedfokus her. Island mener, at det er nøglen til at holde kriminaliteten nede at give børn et liv, der inkluderer sund interaktion med deres jævnaldrende, sunde hobbyer/aktiviteter, de kan lave i deres fritid, en god uddannelse og et sundt familieliv med kærlige forældre. 


Dine spørgsmål om islandsk kriminalitet er besvaret


Vi håber, at denne artikel har besvaret dine spørgsmål om, hvorvidt det er rigtigt, at Island er det sikreste land i verden, og om der er noget, du bør bekymre dig om eller være opmærksom på, når du besøger vores smukke land. Vi er ret sikre på, at du ikke planlægger at begå en forbrydelse under dine rejser, men husk venligst disse færdselslove, når du lejer en bil i Reykjavik . Du ønsker ikke, at hele dit feriebudget går til bøder.

2 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page