top of page
  • Forfatters billedeScandinavian Travel

GUIDE TIL KØREKORTKRAV TIL LEJE AF ISLAND

Opdateret: 3. maj

Lær om licenskravene for leje af Island, før du planlægger din rejse. Møder du dem?


Island er Europas næststørste ø, og det er en af ​​de tætteste på Nordpolen, naturen her er rå, vild og rå. Den slags natur, du bare kan finde på steder som Island. Heldigvis er det alt andet end svært at rejse på tværs af landet!


Ringvejen er den primære og grundlæggende vej, der omkranser øen, og de vigtigste turiststeder er generelt tæt på denne rute. Det er derfor, at leje en bil i Island og arrangere en roadtrip i øjeblikket er en trend blandt både feriegæster og rejseelskere.


Før du begiver dig ud på en roadtrip i Island, er det afgørende at vide, hvilke kørekortkrav der er til leje i Island. Ville dit hjemlands kørekort klare opgaven? Lad os finde ud af det!


Islands kørekortkrav


De fleste besøgende vil lease et køretøj i Island til deres flugt, men der er flere skridt, før de kører på vejen. Udover at tage et kig på det ideelle køretøj til den perfekte udflugt, skal du på forhånd vide, hvilke betingelser der er fastsat af biludlejningsfirmaer. At stille disse spørgsmål lige på stedet er ikke det bedste, du kan gøre, vel?


Licenskrav


Når det kommer til nationaliteter, er der et væld af muligheder. Heldigvis er kørekortkravene til billeje i Island noget simple. De fleste tilladelser er gyldige i Island, så længe de opfylder følgende krav:


  • Hvis det ikke er på engelsk, skal det også skrives med latinske bogstaver i rækkefølge: dette gælder sprog som arabisk, kinesisk, japansk, hebraisk, russisk og alle andre sprog, der bruger en anden slags alfabet.

  • Kørekortet skal have et billede af føreren .

  • Du skal have haft din licens i mindst et år . Denne periode regnes fra den oprindelige udstedelsesdato.

  • Det skal have et problem og en udløbsdato . På denne måde kan personalet på kontoret se, at det er et fuldt kørekort. Foreløbige er ikke anerkendt.

  • Tilladelsen bør svare til en europæisk B-licens.


Så hvad er en europæisk B-licens? Du kan forhøre dig. Nå, det er en tilladelse, der giver dig mulighed for at køre et passagerkøretøj og et tilsvarende køretøj, der ikke er tungere end 3500 kg. Du kan køre en hvilken som helst varevogn, autocamper, 2WD og firehjulstrukne køretøjer med denne tilladelse, så længe den maksimale vægtgrænse ikke overskrides.Permanente vs midlertidige licenser


Amerikanske, britiske og EU-licenser er gyldige i Island. Chauffører skal have kørekortet i mindst 1+ år. Det skyldes, at i mange lande udleveres midlertidige licenser, før de giver en fuld.


I Europa, hvis du har mindre end et års køreerfaring, betragtes du som en ny chauffør . Din tilladelse vil så være en midlertidig. Så som et kørekortkrav for leje af Island forventer mange virksomheder, at du har haft din tilladelse i mindst et år .


Det er ligeledes bydende nødvendigt at vide, at de fleste biludlejningsbureauer hentyder til den første udstedelsesdato for din tilladelse for at se, om du har mindre end et års køreerfaring eller ej. Hvis du i Europa renoverer din tilladelse, viser den stadig den oprindelige udstedelsesdato . Hvis det ikke er din sag, skal du muligvis medbringe ethvert officielt dokument, hvor den første date dukker op.


Nødvendige dokumenter ved leje af bil i Island


At tage på roadtrip i ildens og isens land er en drøm for mange for livet. Så hvis du vil have en problemfri oplevelse, bliver det vigtigt at være opmærksom på kørekortkravene for leje af Island. Sørg for at have følgende dokumenter, når du rejser til Island:


  • Et kreditkort

  • ID eller pas

  • Kørekort / international køretilladelse (hvis relevant)


Din tilladelse kan heller ikke udløbe, mens du er i Island. Så prøv at tjekke både udstedelses- og udløbsdatoen for din tilladelse for at se, om du skal renovere den. Det vil uden tvivl hjælpe med at holde sig væk fra ethvert potentielt problem vedrørende legitimiteten af ​​din tilladelse.Har du brug for et internationalt kørekort i Island?


Et gyldigt kørekort med tal, foto og latinske bogstaver er tilstrækkeligt til at køre i Island. Ellers kræves en international licens . Så hvis  dit kørekort ikke opfylder nogen af ​​de tidligere nævnte krav, kræver det en international køretilladelse . Islands kørekortbetingelser er klare og stive. Adskillige forsikringsselskaber dækker kun chaufføren i specifikke situationer. Så det er afgørende at have den korrekte dokumentation for en udlejning.


Vid, at et internationalt kørekort ikke er en tilladelse i sig selv. Det er en officiel oversættelse af din tilladelse til ti sprog . Denne oversættelse er anerkendt af de fleste nationer rundt om i verden, men på trods af alt skal du medbringe dit eget kørekort sammen med det internationale . Ellers er det ikke gyldigt.


Hvis du har brug for en international tilladelse, skal du ansøge om en hos dine nærliggende trafikadministrationer. I mange nationer udsendes den samme dag.


Aldersgrænse for kørsel i Island


Talrige rejsende spekulerer på, om der er en minimums- og maksimumaldersgrænse som kørekortkrav for lejemål på Island. Det afhænger meget af køretøjet. I tilfælde af Reykjavik Cars er minimumsalderen 20 år for de fleste køretøjer i vores økonomi- og bybiludlejningskategori . Hvis du har til hensigt at lease et stort køretøj som vores udlejning af minivan og personbil eller nogle af vores største SUV'er, skal du være mindst 23 år gammel .


Der er ingen aldersgrænse . Hvis du er i besiddelse af en legitim tilladelse, der opfylder de fleste af de tidligere nævnte forudsætninger, er du kvalificeret til enhver vejkørsel i Island.Gå på vejen!


Som du kan se, er det ikke så kompliceret at have de korrekte dokumenter til at køre et islandsk køretøj. Meget af tiden behøver du ikke at opleve problemerne med at få en speciel, specifik licens eller tilladelse bare for at lease et køretøj.


I tilfælde af at de fleste dokumenter er samlet, skal du på det tidspunkt blot konfigurere din roadtrip-rejseplan. Vælg et køretøj fra vores flåde af lejebiler i Reykjavik, og book din drømmeferie i Island i dag! Når du først rører ved base i Keflavik International Airport, er alt hvad du skal gøre at have en fantastisk tid!1 visning0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page