top of page
 • Forfatters billedeScandinavian Travel

MUST-HAVE ISLAND-NØDNUMRE FOR REJSENDE

Sikkerhed kommer altid først! Og at have det islandske alarmnummer ved hånden er absolut nødvendigt, hvis enhver uventet situation opstår. Island er løbende blevet listet blandt de sikreste lande i verden, men du ved, hvad de siger: "En ounce forebyggelse er et pund helbredelse værd".


Når vi planlægger en ferie, er det vigtigste, vi normalt tænker på, alle de spændende ting, vi har planlagt at gøre, ikke hvad vores handlingsplan vil være, hvis vi kommer i vanskeligheder med at gøre dem. Selvfølgelig vil vi alle tjekke, at vores rejseforsikring er opdateret og måske udskrive en kopi, hvis vi er organiseret, men det er omtrent så langt, som det vil gå for de fleste.


Men hvis tingene skulle gå galt, er det altid godt at vide, hvad man skal gøre i en nødsituation. Det er derfor, vi i denne artikel vil tage dig gennem ins og outs af det islandske alarmnummer og -tjenester. Lad os håbe, at du aldrig får brug for at bruge denne viden, men som spejderne gerne siger, 'vær forberedt!'Det vigtigste alarmnummer i Island


For akutte politi-, brand- eller nødhjælp i Island, ring 112. Som i store dele af Europa er Islands vigtigste alarmnummer et simpelt 112. Dette er det samlede nummer for Islands politi, brand og ambulancetjenester i en nødsituation .


Den kan også bruges til at oprette forbindelse til Search and Rescue samt forskellige andre officielle nødtjenester. Men på en ferie til Island har du sandsynligvis kun brug for dem, der er nævnt ovenfor.


Det kunne være en god idé at gemme dette nummer i din telefon under 'nødsituation'. Hvor simpelt nummeret end er, er det ret nemt at blive forvirret i en stressende situation, især hvis dit hjemlands alarmnummer er anderledes end Islands. For at lette adgangen skal du bare putte den i din mobiltelefon og så håbe, at du ikke får brug for den.


Islands nødnummer-app og hvordan man bruger den


En anden nyttig måde at få adgang til alarmtjenesterne er via en dedikeret Island-nødnummer-app. Denne service blev udviklet som reaktion på det stigende antal besøgende, der ankommer til Island.


Da flere rejsende landede, steg antallet af ulykker naturligvis. Derfor kom appen på banen i 2012 for at gøre det nemmere og mere effektivt for folk at få adgang til hjælp.


Alarmnummeret Iceland App kan downloades til enhver telefon eller tablet. For at få adgang til den i nødstilfælde skal du blot trykke på den røde nødknap. Appen sender derefter en tekst med din GPS-placering til kontaktcenteret. Dette er en potentiel livredder .For eksempel, hvis du er ude at vandre, og der er et dårligt mobilsignal, kan du muligvis ikke komme igennem på et taleopkald, men appen kan opfange nok signal til, at en tekst kan sendes med succes . Dette vil så advare nødtjenesterne om dit opholdssted, og de vil være i stand til at indsætte hjælp til din nøjagtige placering.


112 Island app Check-in funktion


Der er også en nyttig grøn check-in funktionalitet på appen. Dette gør det muligt for dig at tjekke ind som sikkert på forskellige punkter under en vandretur. Du kan også bruge det, hvis du er på sightseeing et fjerntliggende sted.


Ved at trykke på den sendes din GPS-placering til myndighederne. Dine sidste fem check-in gemmes, så de har en registrering af dine bevægelser .


Disse oplysninger kan derefter bruges til at finde dig hurtigere i en nødsituation. For eksempel, hvis der er dårligt vejr, og du undlader at tjekke ind i en sikker havn, vil alarmen blive slået.


Selvom dette kan virke ekstremt, gør Islands omskiftelige vejr det til en reel mulighed. Der er helt sikkert mere eventyrlystne sysler og afsidesliggende steder i Island, der berettiger det.


For at downloade Island Emergency Number App til enhver enhed, klik her .


Andre nyttige numre i Island


Selvom 112 er det samlede nødopkaldsnummer på Island, er der andre, der kan bruges til mindre akut hjælp. For eksempel, hvis du gerne vil rette en forespørgsel direkte til Search and Rescue Island . Du vil måske gerne kontakte Reykjavik, Islands politistation i en sag, der ikke haster. Reykjavík Lost and Found er en anden nyttig, og det samme er Directory Inquiries.


Her er nogle flere nyttige telefonnumre, som du måske kan finde nyttige:


 • Eftersøgning og redning – Telefon: 570-5900

 • Reykjavik politistation – Telefon: 444-1000

 • Telefonbogsforespørgsler - Telefon: 118

 • Internationale telefonbogsforespørgsler - Telefon: 1811

 • Tandplejetjenester - Telefon: 575-0505

 • Skadestuen på Reykjavik Landspitali Hospital - Telefon: 543-2000

 • General Health Advice Line - Telefon: 1770

 • Reykjavik Lost and Found - Telefon: 444-1000

 • Reykjavik Bagageopbevaring - Telefon: 591-1000Hvad er de største farer i Island?


Island har en meget lille befolkning, der bor i tætte, tætte samfund. Til dels på grund af dette er Island et meget sikkert sted, og der er meget lidt kriminalitet i landet. Det betyder, at det er usandsynligt, at du skal kontakte det islandske politi. Faktisk er tyveri og voldelige forbrydelser mod turister næsten uhørt.


Vejulykker


Et af de få tilfælde, du muligvis skal ringe til det islandske politi, er i tilfælde af en trafikulykke. Men med relativt stille veje selv i sommermånederne er dette heller ikke sandsynligt .


Men turister, der kører ukendte køretøjer under forhold, de ikke er vant til, øger oddsene en smule . Ligeledes kan du løbe ind i vanskeligheder på nogle af de mere barske veje, såsom Islands højland F-Roads .


Udendørs rejsehændelser


De mest potente farer kommer, når du er ude i det fri. Island er tyndt befolket, og der er store områder med ubeboede lande.


Når du vandrer i naturen, vil du ofte befinde dig langt væk fra byer og landsbyer . I disse afsidesliggende hjørner kan det være svært at finde hjælp, hvis du for eksempel vrider en ankel.


Vejrforholdene i Island kan også vende ret hurtigt, så hvis du finder dig selv på at vandre i hårdt vejr eller i lav sigtbarhed, kan tingene blive farlige, før du ved af det. Du bør altid være opmærksom på disse potentialer og tage højde for beredskabsplaner. Derfor er indtjekningsfunktionen på Islands nødnummer-app et så godt værktøj .Ekstremt vejr og naturkatastrofer


Nu hvor vi er gået ned ad vejen for potentielle ulykker og nødsituationer, undrer du dig måske også over naturkatastrofer. Island er trods alt kendt som ildens og isens land.

Så hvad med de vulkaner? Som du sikkert har hørt, er der snesevis af aktive vulkaner i Island, og de er alle nøje overvåget.


Islands Department of Civil Protection and Emergency Management er en dedikeret regeringsafdeling med ansvar for at overvåge naturlige trusler. De overvåger og sporer nøje både ekstremt vejr og vulkansk aktivitet. Så hvis der nogensinde er nogen trussel mod menneskeliv, vil områder hurtigt blive evakueret og/eller lukket for offentlig adgang .


Vend sikkert hjem!


Selvom det altid er bedre at være sikker end ked af det, så lad ikke al denne snak om islandske nødopkaldsnumre og værre tilfælde skræmme dig. Næsten alle, der besøger Island, kommer derfra uskadt, vi lover.


Statistisk set er det et af de sikreste lande i verden til ferie. Så længe du er fornuftig og har ressourcer ved hånden, hvis noget skulle gå galt, så har du det helt fint!

Besøg denne relaterede artikel for flere sikkerhedstip og råd til kørsel i Island.


 • Kørsel på Island ansvarligt: ​​Må og lad være

2 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Kommentare


bottom of page