top of page
  • Forfatters billedeScandinavian Travel

GUIDE TIL DE BEDSTE IS PÅ ISLAND OG HVOR MAN KAN FINDE DEM

Glem alt om vejret, is på Island er et must. Kvaliteten, konsistensen og alle de tilgængelige smage gør det til den perfekte snack, enhver dag, når som helst.


Når du besøger Island for første gang, vil du bemærke, at islændinge har nogle sjove og unikke traditioner. Nogle kan give god mening, som at efterlade babyer udendørs i deres barnevogne for at sove om vinteren (tilvænning til kulden). Andre kulturelle karakteristika kan overraske dig, som det faktum, at islændinge elsker is, uanset vejr og årstid.


Du er ved at lære alt om is på Island . Du får nogle anbefalinger fra berømte (bogstaveligt talt, berømte) isleverandører, både i Reykjavík og andre steder. For at tage på din issmagning på roadtrip, skal du bruge en lejebil. Lej din hos Billejeiisland.


Fænomenet is i Island


En populær aftenaktivitet for lokalbefolkningen er at hoppe i deres bil og køre for at få en is. De finder derefter et udkigssted og spiser deres is, mens de nyder landskabet. Igen er det lige meget, om det er dyb vinter, der regner kraftigt eller varmt og solrigt ; det er altid tid til is.


Der er to hovedtyper af is i Island: "gamli" og "nýi" (gammel og ny). Gamli -stilen siges at være vandig , med en lettere smag og går årtier tilbage. Nyi-stilen, som de fleste forretninger serverer nu, er mere cremet . Uanset hvad du beslutter dig for, har begge et enormt udvalg af smag at vælge imellem.


Det fantastiske ved is på Island – og mejeriprodukter generelt – er, at alt mejeri er hentet her. Intet mejeri importeres, og så kan du være sikker på, at mælken, der lavede din is, kom fra nærliggende.Hvor kan man købe is i Island


Islandske isbutikker tilbyder et væld af smagsvarianter, hvoraf mange måske ikke har prøvet før. Is med lakridssmag er et traditionelt tilbud . Endelig, mens det er helt fint at have is alene, tilbyder mange forretninger muligheden for at tilføje toppings. Dette kan variere fra Oreo-stykker, til nødder og frugt, til slik af enhver slags.


Det bliver ikke svært at finde is i Reykjavík og Island, da der bogstaveligt talt er specialbutikker overalt. Hvis du har travlt, kan du næsten finde det:


  • Restauranter

  • Supermarkeder

  • Tankstationer


Men specialiserede is-leverandører er meget populære, til det punkt, at de har en næsten konstant kø. Her er nogle af de mest kendte butikker. 


Hvor finder man den bedste is i Island

 

1. Valdis


Valdis isbar er nok den mest kendte af Reykjavik-is-mulighederne . Med meget kreative smagsoplevelser og muligheder for kopper og kegler er det det ideelle sted at tage hen til desserten. Det ligger tæt på havnen, så du kan snuppe en is og gå en tur ved havet.

Som med de fleste isbutikker i Reykjavík, er veganske muligheder tilgængelige. Du kan ikke gå glip af butikken udefra, med dens farvestrålende ydre og tegneserie-stil.

 

2. Ísbúð Vesturbæjar


Når det kommer til at tilbyde en række muligheder, tilbyder ingen isbutik i Island mere end Ísbúð . Deres kæmpe disk er fyldt med en række forskellige toppings, saucer og selvfølgelig issmag . Du kan spise her hver dag i et år og stadig finde en ny kombination at prøve.


Ísbúð Vesturbæjar er lige så berømt for sine milkshakes som sine is. I begge tilfælde er portionerne store og rimelige. De serverer den traditionelle gamli-is og er let at finde i det vestlige Reykjavík, kendt som Vesturbæjar. Ísbúð er faktisk en kæde, så du finder et par af deres filialer spredt rundt omkring.

 

3. Eldur og Ís


Ideelt beliggende i hjertet af centrum er Eldur og Ís det perfekte sted at stoppe for en snack. Det er kun en kort gåtur fra den berømte Hallgrímskirkja, som alle ønsker at se. Derudover, i modsætning til nogle af isbutikkerne i Reykjavík, har den masser af siddepladser indendørs.


Udover at tilbyde et udvalg af issmag, har Eldur og Ís også specialiseret sig i crepes . Du kan fylde din crepe med is, frugt, chokoladepålæg eller en række andre muligheder. Portionerne er massive, så du kan muligvis ikke afslutte en hver, hvis du tager dertil efter middag i Reykjavik.

 

4. Brynjuís


Brynjuís anses af mange for at have den bedste is i Island . De lokale siger, at når de besøger Akureyri i nord, skal de gå til denne isleverandør. Den har eksisteret siden 1939, og holder sig stadig til at servere isen i gamli-stil. Der tilbydes som altid sirupper, saucer og andre toppings, men mange kan lide at spise denne is almindelig.


Akureyri er en stor by efter islandske standarder, men den er ret lille. Brynja shop skal være let at få øje på; bare se efter bygningen med store isvagler malet på den. Virksomheden åbnede for nylig en anden filial i hovedstaden, så du har nu to placeringsmuligheder!

 

5. Erpsstaðir flødefabrik


Hvis du vil købe is et fjerntliggende sted, så tag til Erpsstaðir . Ejerne af denne gård laver deres egne mejeriprodukter fra deres køer , herunder is, ost og skyr. Gå hertil, hvis du vil have en smag af det islandske liv på landet . Hvis du vil have fingrene i ægte hjemmelavet is, er dette stedet.


Erpsstaðir Creamery ligger knap to timer nord for Reykjavík, tæt på begyndelsen af ​​Vestfjordene. En ske af simpel glæde


Så nu ser du, is i Reykjavik og Island er et seriøst emne. De fleste af de lokale spiser det regelmæssigt, derfor behovet for så mange butikker. Se, hvor mange smagsvarianter du kan prøve på din istur i landet. Hop ind i dit lejemål og rejs i ildens og isens (fløde) land.

26 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentarios


bottom of page