top of page
  • Forfatters billedeScandinavian Travel

ISLAND BETALINGSVEJE – FULD GUIDE OG PRISER

Estimer de reelle omkostninger ved din roadtrip, inklusive vejafgifter. Her er Islands vejafgiftspriser og yderligere information med detaljer om alle mulige omkostninger!


Vi ved alle, at gebyrer normalt er nødvendige for at vedligeholde veje og broer. Derfor er det ikke usandsynligt at tro, at vi i et land som Island skulle støde på mange betalingsanlæg. Den nordiske ø er den perfekte destination for roadtrips; en rejsetype, der også tilfældigvis er en af ​​de mest overkommelige muligheder. Vil betalingsveje i Island øge prisen på din rejse? Lad os finde ud af det.


Når du kommer fra et biludlejningsfirma, forventer du sikkert dette, men vi tror virkelig, at leje en bil i Island er den absolut bedste måde at opdage Island på. At køre selv rundt på øen vil give mere frihed og en meget mere behagelig oplevelse. De vigtigste turistattraktioner og de betagende landskaber, du ser på Instagram, er let tilgængelige fra hovedvejen, også kendt som Ringvejen eller Vej 1.


Jeg vil vædde på, at de fleste af jer allerede forbereder din rejse, planlægger din rejseplan, udskriver rutevejledninger og opretter et detaljeret budget. En roadtrip gennem Island er billigere sammenlignet med andre måder at rejse på, men alligevel er der nogle omkostninger, du skal overveje. Prisen på benzin er nok den vigtigste, der kommer til at tænke på, og derfor anbefaler vi at leje en bil med lavt forbrug som Hyundai i10 , eller at kontakte vores kundeservice for at spørge, hvilket køretøj der passer bedst til dig.


I vores nye internetverden er Google Maps pludselig blevet din bedste ven. Den anbefaler spisesteder, overnatning, sightseeingområder i nærheden og de meget nødvendige tankstationer. Der er dog ingen vejafgiftsoplysninger overhovedet. Hvorfor det?


Betalingsveje i Island


Næsten alle veje i Island er betalingsfrie bortset fra Vaðlaheiðargöng-tunnelen, landets eneste betalingsvej. Det er nok gode nyheder for de fleste af vores læsere: der er knapt nok ingen betalingsveje i Island. Ja, du læste det rigtigt, du kan glemme alt om betalingsanlæg og ekstra omkostninger ved at bruge det islandske vejnet 99% af tiden!Det er ret usædvanligt, fordi man i de fleste lande skal betale for at få adgang til bestemte veje og motorveje. I Ild- og Islandet er det stadig gratis at køre rundt i landet. Jeg håber inderligt, at det forbliver sådan i mange år fremover. Island er allerede et dyrt land, så det er altid rart at vide, at der er nogle omkostninger, vi stadig kan glemme alt om eller endda undgå.


Islands tunnelafgift


Og jeg sagde "undgå", fordi der er en stor undtagelse til alt, hvad jeg tidligere har nævnt: tunneler! Du behøver ikke betale betalingsveje, men hvis du ønsker at bruge Vadlaheidargong-tunnelen, så ved, at det har en omkostning.


Vadlaheidargong-tunnelafgift


Denne nye tunnel er placeret i det nordlige Island og forbinder den østlige bred af Eyjafjörður-fjorden med Akureyri, Islands hovedstad i nord. Ved at bruge denne tunnel kan du spare op til 16 km (9 miles) rejse mellem Akureyri og andre landsbyer såsom Húsavík.


Denne mulighed kan undgås. Der er et par muligheder, du kan bruge, hvis du ønsker at undvige denne udgift: vej 83 og vej 84. De går rundt om fjorden, og landskabet og udsigten over Eyjafjörð er både dejligt og behageligt.


Sådan betaler du tunnelafgiften i Island


Vejafgiften er 1500 ISK eller  islandske kroner  (ca. 10€ eller 12 USD), og du kan  betale det online  ved at bruge deres lejebilsektion. Alt du behøver er din bils nummerplade, et kreditkort og den periode, hvor du skal krydse tunnelen. Det er ret simpelt, så du kan gøre det et par km før du krydser betalingstunnelen. Betaling efter brug af tunnelen er også en mulighed, men sørg for at betale inden for 3 timer efter at have kørt igennem den. Ellers sendes regningen til biludlejningsfirmaet. Det indebærer et ekstra opkrævnings- og håndteringsgebyr.


Hvalfjordur Tunnel vejafgift


Vent lidt! Jeg ved, jeg sagde, at der kun er én undtagelse, og Vaðlaheiðargöng-tunnelen er stadig den eneste betalingsvej i Island. Uanset dette mener jeg stadig, at det er vigtigt at nævne, at Hvalfjarðartunnelen tidligere var en betalingsvej. Heldigvis for de fleste af vores rejsende har det været gratis siden september 2018.


Tunnelen blev designet til at forkorte køretiden til det nordlige Island, og det var en betydelig omvej ved Hvalfjörður, som kun ligger 50 km (31 miles) væk fra Reykjavik. Alle rejsende, der kommer gennem Akranes eller Borgarnes på det vestlige Island, og som var på vej til Reykjavik, kender denne tunnel.


Vi nævnte dette, da der stadig er forvirrende information på internettet, som ikke er blevet opdateret, så mange rejsende mener stadig, at de skal betale ISK 1.000 for den tunnel. Den gode nyhed er, at du ikke gør det.Indgangsgebyr for islandske nationalparker


Ja, der er entré til to vigtigste islandske nationalparker: Thingvellir National Park og Skaftafell National Park. Begge dele på samme tid hører til den enorme Vatnajökull Nationalpark. Det er en parkeringsafgift for personbiler og kan betales på stedet på de maskiner, der er tilgængelige på parkeringspladsens område eller online. Prisen pr. dag er som følger:


  • Kategori A-køretøj: op til 5 sæder - 750 ISK (ca. $5,52)

  • Køretøj i kategori B: 6-9 sæder - 1000 ISK ($7,35)


For at betale gebyret for Thingvellir Nationalpark, kan du besøge  dette websted . Skal du i stedet besøge Skaftafell National Park, så kan du betale her .


Som du kan se, er dette ikke ligefrem en vejafgift, men det er stadig en ekstra omkostning, som enhver chauffør kan pådrage sig, mens du er på Island. Sørg for at betale din parkeringsafgift for at undgå ekstra udgifter.


Vejafgifter i Island


Der går nogle rygter om, at større veje til og fra Reykjavik vil implementere et vejafgiftssystem. Det er endnu ikke blevet bekræftet, men det ser ud til, at vejnetsystemet stadig vil være gebyrfrit i 2020. Indtil videre er det virkelig rart at vide, at Islands regering er ansvarlig for vedligeholdelsen af ​​vejene rundt om i landet. Og at sådanne omkostninger ikke er for besøgende at påtage sig endnu.


Så hvis du rejser til vores dejlige ø, skal du bare sørge for at få et køretøj fra den bedste biludlejning i Reykjavik , tjekke, hvad der er de bedste ting at gøre i Island for dig, og have det sjovt, mens du besøger landet.

3 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentários


bottom of page