top of page
  • Forfatters billedeScandinavian Travel

HVOR MEGET KOSTER EN ØL I ISLAND?

De fleste vil gerne have en drink eller to, mens de er på ferie, og hovedmålet for de fleste er normalt en lækker øl (især nogle af disse nye håndværksøl). Men da Island har lidt af et ry, når det kommer til at være ret dyrt, er det store spørgsmål tilbage; hvor meget koster en øl i Island? 


I denne artikel vil vi ikke kun tage fat på islandske ølpriser, men også diskutere, hvad der påvirker den samlede pris på alkohol i Island, og give dig nogle nyttige tips, når det kommer til at drikke på et budget.


Faktorer, der påvirker prisen på øl i Island


Ja, øl er faktisk dyrere i Island end i resten af ​​EU, men det skyldes visse faktorer:


Ekstremt høje alkoholafgifter


Alkohol beskattes hårdt her på Island. Faktisk blev skatterne i 2023 igen hævet til 25 % , hvilket var en stigning på 150 % i forhold til, hvad skatterne plejede at være.Island er en ø


Selvom vi har enestående øl og anden alkohol, der er lokalt fremstillet, er Island stadig en ø, og alt, der ikke er lokalt fremstillet, skal importeres . Når man tænker på importafgifter, transportomkostninger osv. er det forståeligt, at dette også hæver priserne. 


Der er statsmonopol på ølsalg


Du kan kun købe alkoholholdige drikkevarer fra vores statsdrevne spiritusbutikker kaldet Vinbudin her på Island. Dette er et tveægget sværd, fordi mange mener, at grunden til, at kvaliteten af ​​alkoholholdige drikkevarer er så høj, og problemer med alkoholisme holdes nede, er på grund af den kontrol, staten har over salget. 


Samtidig vil ethvert monopol give nogen mulighed for også at lave priser, hvad de har lyst til. Selvom vi generelt mener, at vores stat ser ud til befolkningen i landet, har de det sidste ord, når det kommer til ølprisen i Island, og det er en del af grunden til, at priserne er så høje.Typen af ​​øl


Ligesom alle andre steder i verden er ikke alle omkostningerne ved øl i Island lige store. Bortset fra forskellige ølmærker og producenter, der tager forskellige priser, har håndværksøl også en tendens til at være dyrere, da de bruger eksklusive ingredienser og mere praktiske metoder.


Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed!


Det har ikke noget at gøre med, at Island er en ø. Vi henviser til, hvor du er på øen. Der er mange steder i Island, der er meget afsidesliggende, og at få produkter der vil kræve en del indsats – både med hensyn til arbejde og transport. Af denne grund kan du se en stigning i prisen.Gennemsnitspris på øl i Island


Hvis du vil begynde at planlægge dit ølbudget, kan du bruge følgende som generelle retningslinjer for ølprisen i Island:


  • En flaske øl hos Vinbudin (33 cl) = $3,50 / €3,20/ ISK 477,80

  • En dåse øl på Vinbudin (33 cl) = $2,50 / €2,30 / ISK 341,30

  • En fadøl på Vinbudin (50 cl) = 3,50 $ / 3,20 € / 477,80 ISK

  • En fadøl købt på en restaurant (50 cl) = $11 / €10,10 / ISK1501,70

  • En dåse øl købt på en restaurant (33 cl) = $8 / €7,30 / ISK 1092,10

  • En øl købt i en bar (50 cl) = $10 / €9,20 / ISK1365,10

  • En øl købt i en købmand (33 cl, men vær opmærksom på, at det er utroligt lette øl med et ekstremt lavt alkoholindhold på 2% eller mindre, og ægte øl kan kun købes hos Vinbudin) = $2 / €1,90 / ISK 273,10Tips til at spare penge på øl i Island


Du kan muligvis ikke gøre meget ved alkoholpriserne i Island, men følgende nyttige tips hjælper dig med at spare på dit drikkebudget:


Køb størstedelen af ​​din øl fra dagligvarebutikker eller Vinbudin (afhængigt af dit foretrukne alkoholindhold) i stedet for på barer og restauranter.


Tag på en bryggeritur. Disse ture vil ikke kun give dig et indblik i, hvad der skal til for at lave nogle af de lokale favoritter, men prisen inkluderer normalt et par smagsprøver.


Gør som de lokale og spil før du går ud . På den måde vil du forkæle dig med din billigere købmand eller Vinbudin-øl i stedet for at kaste dig over øllene i baren/klubben/osv.


Dette er også grunden til, at barerne og klubberne er temmelig tomme indtil mindst midnat, når de begynder at flytte til centrum fra deres hjem eller deres venners steder.


Bemærk og drag fordel af happy hour-tilbud på et par lokale steder i dit område. Hvis du nogensinde befinder dig i hovedstaden Reykjavík (også nattelivets hovedstad her på øen), skal du downloade Reykjavík Appy Hour-appen, som giver dig besked om de seneste tilbud.


Hold øje med plakater, annoncer på sociale medier mv . nævner rabatter og kampagner på et af vores lokale hangouts eller Vinbudin-butikker.


Hvis du leder efter en lokal øl at drikke enten under din rejse til øen eller til at tage med hjem, anbefaler vi, at du foretager dine indkøb i toldfrien i Keflavik Lufthavn . Den skattelettelse, du får der, er et kærkomment pusterum for ethvert budget.


Hvis du har et stramt budget, så hold øje, eller hold dig til at bestille Egils-, Kaldi-, Thule- eller Viking-øl her på øen (dette er nogle af vores billigste øl). Bunden i vejret!


Nu hvor du har fået et lavpunkt på Islands alkoholpriser og har et par af vores smarte insider-tip og tricks, er du klar til at begynde at planlægge det ølbudget.


Hvis du planlægger at leje en bil i Reykjavík og tage på et par dagsture eller en ordentlig roadtrip rundt på øen, anbefaler vi stærkt, at du gør et par stop for at støtte vores lokale bryggerier her i Island og prøve nogle af de ekstraordinære bryggerier. vi har her. 


Du kan endda få dine øldrømme til at gå i opfyldelse og tage et afslappende bad i et af vores øl-spa her på øen – ja, det betyder at slappe af i et bad fyldt med øl samt at drikke øl på fad! Men uanset hvor dine ølfantasier fører dig hen, ved at bruge denne artikel som en guide, vil du være i stand til ansvarligt at hengive dig til et budget.7 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page