top of page
  • Forfatters billedeScandinavian Travel

TING AT LAVE I KEFLAVIK OG DENS OMGIVELSER

Er du på udkig efter aktiviteter i Keflavik? Gå ikke glip af de fantastiske landskaber, lækre fisk og skaldyr og unikke museer.


Når folk hører Keflavik, tænker de straks på Keflavik lufthavn. Det er den største lufthavn i Island og den, hvor de fleste internationale besøgende giver deres første skridt på Islands jord. Men vidste du, at Keflavik er en egentlig by i Reykjanes-regionen? Skynd dig ikke til Reykjavik lige efter ankomsten til lufthavnen i Island. Udforsk i stedet de ting, du kan lave i Keflavik først.


Efter at have læst denne artikel, vil du vide alt om de forskellige attraktioner og aktiviteter, byen har at byde på. De kan give dig lyst til at besøge Keflavik før snarere end senere.


Byen Keflavik


Keflavik er beliggende i den sydvestlige del af Island, kun 47 km fra Reykjavík . Byen er den 5. mest befolkede by i Island og har en befolkning på knap 16.000. Byen blev grundlagt i det 16. århundrede af skotske iværksættere i fiskeindustrien. Og det, vi nu kender som Keflavik International Airport, var faktisk en allieret militærbase under Første Verdenskrig .



Ting at lave i Keflavik


Hvis vi har vakt din nysgerrighed, og du har besluttet at gøre Keflavik til et stopover, er her nogle af de ting, du kan se frem til:


Rock og rul!


Mange, der spørger "hvad er Keflavik kendt for?" er overrasket over at høre, at denne lille fiskerby har kaldenavnet "The Beatle Town" . Dette skyldes, at byen blev et rock n roll knudepunkt i 1960'erne og 70'erne. Faktisk ville mange islandske musikere fortsætte med at tage resten af ​​Europa med storm under dette musikalske genreboom på øen. I dag kan du stadig besøge det islandske museum for rock n roll for at mindes denne magiske tid.



Hav det sjovt med børnene og Giganta i Giantess Cave


Giganta er en populær karakter i islandske børnehistorier . Men uanset om du kender til hende eller ej, er det at besøge Kæmpegrotten en oplevelse, der vil få børnene til at tale om det i lang tid fremover.


Samfundet skabte en skulptur af Giganta i naturlig størrelse inde i den sorte hule (alias Giantess Cave) . Hulen er et fuldt udstyret gigantisk hjem. Komplet med en seng, køkken og gyngestol, hvor hun sidder med sine sorte tænder og et kæmpe grin på ansigtet og stirrer ud på Keflavik-bugten. Børn opfordres til at gå og lege ved siden af ​​hende, men du skal advare børnene; det menes, at hun snorker meget og slipper store prutter ud.



Sæt pris på kunsten


Hvis du er en kunstelsker, er Reykjanes kunstmuseum bestemt ikke at gå glip af. Kunsten består af lokale beboeres såvel som andre islændinges arbejde og er tematiseret omkring livet på øen og andre lignende emner . Og hvis du har været der før, er der ingen grund til ikke at kigge forbi igen. Udstillingen på galleriet skifter hvert år.



Dyk ned i den rige søfartshistorie og -kultur


Hvis du betragter dig selv som lidt af en bådfanatiker, anbefaler vi stærkt et besøg på Reykjanes Maritime Center . På Keflavik kan du opleve den islandske passion for havet og søfart gennem over 100 modelbåde. Disse blev lavet af en lokal skipper ved navn Grimur Karlsson.



Hav noget familiesjov i vandlandet


Du behøver ikke tage ud til de naturlige varme kilder endnu. Keflavik har sit helt eget opvarmede vandland kaldet Waterworld , der lover timevis af sjov for unge og gamle. Vandlandet består af en 50 meter indendørs pool, fire spabade og en 25 meter lang udendørs pool . Der er også masser af sjove vandfunktioner til børnene, såsom lavvandede pools, gummibåde og rutsjebaner.



Beundre udsigten fra Keflavik Fishing Pier


Fiskemolen ligger på en lille del af kysten. Det strækker sig ud i havet og giver besøgende udsigt over havet, de omkringliggende kyster og nærliggende byer Vogar og Njardvik . Om ikke andet er dette det perfekte sted at finde det øjeblik af fred og fejre det med et billede eller to.



Få en bid i Kökulist Bageri


Dette er en anden ting i Keflavik, du kan gøre. Denne virksomhed har eksisteret i årtier - og med god grund. Vælg mellem friskbagte varer, gourmetsandwich, is og andre søde sager . Kökulist Bakery er bestemt en lokal favorit, og det bliver snart også dit.



Fiske


Fiskecharter er en populær og unik aktivitet i denne by med et stærkt fiskeriindustrifundament . Men når det kommer til Arktis, anbefaler vi, at du gemmer denne aktivitet til sommermånederne . Du er på ferie og optager trods alt ikke en overlevelsesserie.



Aktiviteter i nærheden af ​​Keflavik


Da Keflavik lufthavn ligger så tæt på Reykjavík, bliver folk ofte forvirrede. Nogle ville endda spørge, "hvad er nogle af de ting, man kan lave i nærheden af ​​Reykjavík lufthavn?" På grund af de utroligt bekvemme korte afstande mellem lufthavnen, byen Keflavik og hovedstaden Reykjavík, er der masser af ting at gøre og se i regionen. Nogle af de ting, der er værd at nævne og tilføje til din rejseplan til Island, er:


Besøg Viking World


Udforsk historien om de glubske vikinger ved at besøge Viking World i den nærliggende by Njardvik. Se deres både tæt på og opdag mere om deres kultur og historie.


Broen mellem kontinenter


Dette er virkelig en enestående oplevelse. Går på en lille gangbro fra et kontinent til et andet , krydser en massiv sprække i jorden. Broen kan findes ved Hafnir (en anden naboby, cirka en times kørsel fra Reykjavík).



Broen er 15 meter lang og løber på tværs af den midtatlantiske sprække. Den løber gennem Island og forbinder de eurasiske og nordamerikanske tektoniske plader. Besøgende på øen har faktisk mulighed for at dykke eller snorkle i det klare gletsjervand i Fissuren. Men hvis det ikke er din kop te, er Broen en anden måde at fordybe dig i dette fænomen.


Gå i blød i det helbredende vand i den blå lagune


Den Blå Lagune er på vej til Reykjavík (ca. 50 minutters kørsel, for at være præcis), og det er en af ​​de ting, man kan lave i nærheden af ​​Keflavik. Den Blå Lagune er sandsynligvis en af ​​Islands mest berømte varme kilder og har været med i adskillige film, såsom Hostel og Star Trek. 


Her kan du nyde det varme vand, gnide noget af det silica-rige mudder på din hud eller slappe af i spaen. Det er dette silica-rige mudder og mineralrige vand, der gør vandet så attraktivt for dem med lidelser som hudsygdomme, muskler og andre smerter.



At opsummere; Er Keflavik virkelig et besøg værd?


Som du kan se, er der mange ting at lave i Keflavik og den omkringliggende region. Om du mellemlander på vej fra lufthavnen eller på vej til lufthavnen er op til dig. Men vi vil bestemt anbefale, at du giver dig tilstrækkelig tid til at nyde og værdsætte alt, hvad denne by har at byde på.

1 visning0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page