top of page
 • Forfatters billedeScandinavian Travel

ISLANDS GASPRISER: GASPRISEN I ISLAND

Opdateret: 20. feb.

At planlægge en roadtrip indebærer at vide, hvor meget du skal bruge på benzin. Dette er de nuværende islandske gaspriser, så du nemt kan gøre det!


Lad os se det i øjnene, vi vil altid være bekymrede over gaspriserne, uanset om vi rejser til et andet land eller bliver hjemme. Men det tager bestemt bekymringen et trin op, hvis du overvejer en roadtrip-ferie.


Og når man tager hensyn til opfattelsen af, at Island er dyrt , er det ikke underligt, at vi ofte bliver spurgt om islandske gaspriser . Dette er vigtig information for folk, der overvejer at tage på en af ​​de populære kør-selv-ruter, en af ​​4x4-stierne eller en ordentlig udforskning af øen med en autocamper.


Denne artikel vil forsøge at besvare alle dine ofte stillede spørgsmål vedrørende prisen på gas i Island. Vi giver dig nogle insider-tip til, hvordan du sparer på gasudgifter.


Hvor meget koster gas i Island?

Prisen på gas i Island er relativ, da den svinger ligesom i ethvert andet land. Generelt ser du på mellem $2-$3 pr. liter . Du vil opdage, at Diesel også er et sted inden for dette område. De nuværende gaspriser i Island på tidspunktet for skrivningen af ​​denne artikel var omkring $2,33, og diesel var $2,18 . Så diesel er lidt billigere.


Islands benzinpriser

betalingsmiddel

Liter

Gallon

ISK

320,80

1.212.624

USD

2,33

8,82

EUR

2.21

8,37

Islands dieselpriser

betalingsmiddel

Liter

Gallon

ISK

299,90 

1.133.622

USD

2.18

8,25

EUR

2.07

7,82


Hvor kan man få gas i Island

I Island er der flere tankstationer, disse er:

 • N1

 • Atlantsolia

 • OB

 • Orkan

 • DælanBare husk, at tankstationer i de mere fjerntliggende regioner er få og langt imellem. Så du bliver nødt til omhyggeligt at planlægge, hvor du fylder op for at undgå at sidde fast ved siden af ​​vejen på grund af en tom benzintank.


Hvor meget gas skal jeg bruge til min roadtrip rundt i Island?

Nå, det hele afhænger af dig. En person, der bare tager på en dagstur til udkanten af ​​Reykjavík, vil ikke betale det samme i gasudgifter som en, der kører rundt på hele øen.  


Tommelfingerreglen er at beregne 12 liter for hver 100 km, du kører , og derefter regne ud, hvor meget du vil bruge på benzin. Men husk på, at der er et par andre faktorer, der kan påvirke din bils gasforbrug.


Hvad påvirker brugen af ​​gas i Island?

Som vi allerede har været inde på, er der et par ting, der kan påvirke gasforbruget. Disse omfatter følgende:


Dine ruter

Én ting er at sejle langs den pænt asfalterede Gyldne Cirkel, men noget andet er at krydse de barske og spændende F-veje i højlandet. Du vil bruge meget mindre på benzinkørsel på en af ​​Islands hovedveje, end du ville få din bil over grus og sten i de mere afsidesliggende dele af øen.Den type køretøj, du har

Gasforbruget varierer mellem de forskellige mærker og modeller af køretøjer. Og som du har set fra da vi dykkede ned i Islands benzinpriser, hvis du har et køretøj, der bruger diesel (typisk et 4x4 køretøj), vil dine benzinomkostninger være lidt højere.


Måden du kører på

Dette er et meget interessant punkt, da mange ikke tænker på gasforbrug på denne måde. Kan du huske, da vi talte om dagsudflugter vs. roadtrips? Du bliver nødt til at tage din rejseplan og lave en omhyggelig sammenligning. 


Nogen, der tror, ​​at de sparer meget på benzin, fordi de vælger at tage på dagsture, kan nogle gange få en ubehagelig overraskelse, når de rent faktisk begynder at regne.


Det er fordi folk ikke overvejer at en dagstur er frem og tilbage. Så selvom roadtrip-ruten taget baseret på en daglig rejseplan teknisk set kan være længere, kan du faktisk ende med at køre "længere", bare fordi du skal dertil og så køre hele vejen tilbage igen. Gør dette hver dag, og omkostningerne stiger hurtigt.


Årstiderne

Bortset fra de koldere måneder, der bringer udfordrende vejforhold med sig, bliver du også nødt til at bekæmpe kulden og de legendariske islandske vinde. Kulden kan føre til, at du skal starte motoren flere gange (hvilket øger gasforbruget), og kørsel i modvind vil også få dig til at "tabe" liter undervejs, mens bilen kæmper sig fremad.Tips til at skære ned på udgifterne til gas i Island

Følgende tips hjælper dig med at skære ned på prisen på gas i Island:

 • Vælg dit køretøj med omtanke ! Mens diesel kan være lidt dyrere end gas, vil du virkelig gerne lave din research. Det skyldes, at visse dieselbiler er mere brændstoføkonomiske end en normal 2-hjulstrækker.

 • Gå til selvbetjeningsstationerne. Da ingen behøver at betale en medarbejder, er de faste omkostninger lavere, og derfor er gasomkostningerne mindre.

 • Vælg den rigtige tankstation . Islandske benzinpriser svinger ikke bare som ethvert andet lands gaspriser – de varierer også afhængigt af, hvilken tankstation du bruger. Så spørg din udlejningsagent og nogle af de lokale, og de vil pege dig i den rigtige retning.

 • Spørg om rabatter . Nogle udlejningsbureauer giver faktisk besøgende alle mulige rabatkuponer til aktiviteter og attraktioner rundt om på øen. Og nogle gange inkluderer dette også en gaschip. Denne chip er utrolig nyttig og kan spare dig op til 20c per liter på visse tankstationer. Selvom dette måske ikke lyder af meget, så lægger det bestemt sammen.

 • Hvis du kører med en langsommere hastighed under 50 km/t (hvilket i hvert fald er den generelle hastighedsgrænse i Island), kan du spare op til 25 % i benzinforbruget.

 • Det kan være sund fornuft, men træde ikke ned på gaspedalen for hårdt .

 • Hold et konstant tempo . Stoppe og gå, og stoppe og gå, og speede op og bremse, og speede op igen og sætte farten ned igen. Denne form for svingende tærer absolut på din gas.

 • Det lyder måske kontraintuitivt, men du bruger faktisk gas, hver gang du trykker på bremsen. Så hvor det er muligt, skal du blot sætte farten ned på bilen ved at løfte foden fra gaspedalen og ikke træde på bremsen.Islands gaspriser: Mange ting er inden for din kontrol

Der er måske ikke så meget, vi kan gøre ved prisen på gas i Island, men der er meget, vi kan gøre, når det kommer til, hvor meget gas vi rent faktisk bruger. Om det er hvilke veje vi kører, hvor langt vi kører, eller hvor vi fylder op. Det hele er i din kontrol. 


Så bevæbnet med denne viden og de nyttige tips til at spare endnu mere på gasudgifterne, kan du nu leje en bil i Reykjavík med ro i sindet.

45 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page