top of page
  • Forfatters billedeScandinavian Travel

HASTIGHEDSGRÆNSER I ISLAND OG RESTRIKTIONER

Første gang i Island og klar til at nyde en roadtrip? Så skal du kende hastighedsgrænserne i Island for at undgå bøder og fartbøder!


Vejreglerne er forskellige fra land til land, men det betyder ikke, at undskyldningen "men jeg er ikke herfra" vil få dig ud af problemerne. Du skal sikre dig, at du ved præcis, hvad der forventes af dig, når du kører i et andet land. Island ser ikke venligt på vejregleroverskridelser og overskridelse af hastighedsgrænsen i Island .


Så for at hjælpe dig på din Island-rejse har vi lavet denne omfattende guide, som du kan bruge som reference.


Hastighedsgrænsen i Island


I Island er hastighedsgrænserne 30-50 km/t i byer, 80 km/t på grusveje og 90 km/t på asfalterede veje. Sikkerhedsseler er obligatoriske for alle.


Derfor kan hastighedsgrænsen i Island grundlæggende opdeles i tre generelle hastighedsgrænser:


  • Hastighedsgrænse for asfalterede/tjærede veje væk fra byer: 90 km/t (55 mph)

  • Hastighedsgrænse på jord eller grusvej: 80 km/t (50 mph)

  • Hastighedsgrænse i byer og byer: 50 km/t (30mph)


Bare husk på, at dette skal bruges som en generel tommelfingerregel - du skal stadig overholde det, der står på vejskiltene.


F-vejene i Island


Når du besøger Island, vil du ofte høre og se skilte, der nævner F-vejene. Dette kan være forvirrende, når du tager de 3 forskellige vejtyper og deres hastighedsgrænser i betragtning. Hvad er F-veje i Island ?


Dette er ikke kun jord- og grusveje, men de barske veje, der findes i de mere fjerntliggende egne af Island, og som kun kan tilgås med en 4x4-udlejning . Selvom F-veje kan findes på tværs af øen, ligger størstedelen i højlandet.


Da F-vejene har ting som Islands flodkrydsninger osv. vil du finde mange vejskilte på F-vejene, som du måske ikke finder på andre veje/ruter på øen. Det samme gælder hastighedsgrænserne. Visse dele kan være egnede til at køre med 80 km/t, mens andre med mere stenet terræn, løst sand, huller eller flodkrydsning kan kræve meget langsommere hastigheder. Så hold godt øje med, hvad vejskiltene siger.Hastighedsbegrænsning i de mest populære roadtrip-ruter i Island


Der er et par populære roadtrip-ruter på tværs af øen. For nem reference har vi angivet hastighedsgrænsen for dem alle nedenfor:


  • Ringvejs hastighedsgrænse: 90 km/t. (Selvom der er et lille stykke af Ringvejen østkysten, der er en grusvej, kan den stadig køres af et 2-hjulstrækker)

  • Golden Circle Hastighedsgrænse : 90 km/t

  • Arctic Coast Way Hastighedsgrænse: 80 km/t, da størstedelen af ​​vejene er jord-/grusveje, men også 90 km/t på de asfalterede veje

  • South Coast Way Hastighedsgrænse : 90 km/t

  • Westfjords Way Hastighedsgrænse: varierende mellem 90 km/t på asfalterede veje og 80 km/t på jord-/grusveje 


Når du ikke bør overholde hastighedsgrænsen i Island: Vejrforhold


Det lokale ordsprog på øen siger, at " du kan opleve alle fire årstider på en dag i Island ". Dette er uanset sæson. Så når du tilføjer islandske vinde, snestorme og regnbyger i vintermånederne, er der dage på øen, hvor det er utænkeligt at køre 90 km/t, når det kommer til din sikkerhed.


Du kan planlægge og være forberedt, inden du begiver dig ud på vejen, ved at holde øje med de islandske vejrudsigter samt dobbelttjekke de islandske vejforhold .Konsekvenser for at bryde vejregler


Island spiller ikke rundt, når det kommer til at bryde færdselsreglerne. Og det kan få forskellige konsekvenser, når man går over stregen. Hvis du overskrider hastighedsgrænsen i Island eller bliver fundet skyldig i en anden overtrædelse af vejreglerne, vil du blive idømt en bøde . Ikke alene er bøder i Island ikke noget at spotte med, men du vil også have noget at forklare, når det kommer til dit udlejningsbureau.


Den anden konsekvens er på forsikringssiden af ​​tingene. Det er lige meget, hvor omfattende din bildækning er, intet forsikringsselskab dækker uagtsomhed . Det er derfor, du skal sørge for, at du ikke overskrider hastighedsgrænsen i Island eller bryder nogen anden islandsk færdselslovgivning. Du skal ikke køre 90 km/t med is på asfalteret vej. For hvis noget skulle gå galt, bliver forsikringskravet ikke udbetalt, og du skal betale op af lommen.


Et par nyttige tips til kørsel i Island


Du ved nu præcis, hvad der forventes af dig med hensyn til hastighedsgrænsen i Island. Men der er et par ekstra ting at være opmærksom på for at sikre, at du holder dig på den rigtige side af færdselsloven:


Hold til højre side


Nej, bogstaveligt talt. Du skal køre i højre side af vejen . For dem, der kommer fra Storbritannien, Australien, Sydafrika osv. kan dette blive ret vanskeligt. Vi ved, at det kan være en svær vane at bryde med at køre i venstre side af vejen. Og desværre vil selv det at overholde hastighedsgrænsen i Island, mens du kører i venstre side af vejen, med garanti ende galt.Gør ikke DIY din egen vej


Selvom du kører i sneglefart, men du har besluttet dig for at lave DIY din egen terrængående rute, står du i en masse problemer . Parkering eller kørsel i siden af ​​vejen eller ethvert andet sted, der ikke er en udpeget vej, er yderst ulovligt i Island .


Dette er ikke kun for din egen sikkerhed (kan du huske, da Ed Sheeran brændte sin fod i Island, mens han trådte gennem blød jord ind i en kogende varm kilde?). Det er også for at beskytte det følsomme islandske økosystem. For det meste i de dele, hvor du finder det islandske mos, der kan tage årtier at komme sig efter skader, hvis overhovedet.


Sørg for, at alle har deres sikkerhedsseler på


Det er ulovligt for alle, der kører i Island, ikke at have sikkerhedsselen på. Selvom du holder dig til hastighedsgrænsen i Island, men hvis du bliver stoppet, og selv en person i bilen ikke har sikkerhedssele på, vil du være i bunkevis af problemer.


Hastighedsgrænsen i Island: Der til gavn og sikkerhed


Hastighedsgrænsen i Island kan være en udfordring for dem, der er vant til at køre ned ad motorveje med 120 km/t. Men i Landet af Ild og Is med forskelligt terræn og sikkerhedsspørgsmål er hastighedsgrænserne og vejreglerne til for din egen fordel og sikkerhed.


Hvis du har flere spørgsmål vedrørende hastighedsgrænsen i Island og andre færdselsregler, så snak med dit udlejningsbureau, når du lejer en bil i Reykjavik , og de vil med glæde hjælpe. 1 visning0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page