top of page
  • Forfatters billedeScandinavian Travel

FARTBØDER I ISLAND - GUIDE OG INFO

Opdateret: 12. mar.

For at undgå fartbøder i Island er det vigtigt at kende hastighedsgrænserne. I dette indlæg har vi samlet alle oplysninger og omkostninger ved at overtræde loven.


Når du besøger Island for første gang, kan det være meget spændende og fristende at hoppe bag rattet og race op på vejen med din lejebil på grund af den smukke natur og landskaber. Men som i alle lande skal du holde dig til den regulerede hastighedsgrænse, og Island er ikke anderledes. Der er islandsk politi overalt, der holder øje med bilens hastighed i byerne og ikke at forglemme fartkameraerne på vejene.


Der er forskelle i  hastighedsgrænser i byer  og det omkringliggende landskab, og de er alle godt markeret for bilisters opmærksomhed. Bøder for hastighedsoverskridelser er helt anderledes end andre forseelser.


Som chauffør, før du hopper bag et køretøj for at køre, er det dit ansvar at kende færdselsreglerne i det land, du kører i. At forstå hastighedsgrænsen er omtrent lige så grundlæggende som at vide, om du skal køre i højre side af banen eller venstre. Det gode er, at der på næsten alle veje i Island er rigeligt med skilte med hastighedsgrænserne. Disse er internationalt acceptable tegn ligesom du har i ethvert europæisk land.


Hvis du planlægger at leje en bil i Island og tage på en kør-selv-tur, men ikke er for sikker på skiltene, er her nogle ofte stillede spørgsmål om fartbøder i Island, hvis du kom på den forkerte side af trafikken lov:


Hvad sker der, hvis en besøgende bliver fanget i et fartkamera?


Hvis du bliver taget i at overtræde hastighedsgrænsen – enten:


1. Mobilradar registrerer din hastighed, og du bliver aflyttet af politiet i sådanne tilfælde, du bliver bedt om at betale med det samme og vil sandsynligvis få rabat (25 % rabat, hvis du betaler inden for to uger) ELLER


2. Din bil bliver fanget af et fartkamera - I dette tilfælde vil det islandske politi spore den fartende bil til biludlejningsfirmaet og efterfølgende sende en mail med anmodning om oplysninger om den fornærmende bil. Biludlejningsfirmaet er ved lov forpligtet til at sende disse oplysninger tilbage til politiet. Hastighedsbøden debiteres derefter dit kreditkort af bookingagenten.


Er der kameraer i Islands afsidesliggende landskab?


Der er fartkameraer over hele landet. De fleste fartkameraer er dog placeret i den sydlige del af Island, som har færre politipatruljer. Ligesom der er fartkameraer, er der også mobilkameraer i biler. Så gå ikke ud fra, at landskabet ikke er godt dækket med fotofælder. Fartkameraerne er af multinational standard og er de samme, som findes over hele Europa og Storbritannien.Bøder for fart på Island - Er de for dyre?


Der er forskellige meninger baseret på fartbøderne i Island. Mens nogle turister ser det som meget højt, er der andre, der mener, at bøderne er de samme som alle andre lande i Europa.


For nylig klagede en turist fra Tjekkiet, som fik en bøde for en hastighedsovertrædelse, over, at bøden svarede til hans månedsløn. Også en italiensk kvinde blev bemærket til at græde, da hun fik at vide, hvor meget hun skal betale for at overtræde hastighedsloven . Nogle turister siger dog, at de betaler mere i fartbøder i lande som Finland, Norge, Danmark og Sverige.


Island fartbøder 


Her er en tabel, der viser, hvor meget du sandsynligvis vil betale, når du overtræder nogen af ​​hastighedsgrænserne:

Type forseelse

Bøde (ISK)

Bøde (USD)

Kørsel 26 km/t hurtigere over tilladt tophastighed (zoner 30-35 km)

23544,30

195

Kørsel 36 km/t hurtigere over tilladt tophastighed (50-60 km zoner)

36222 - 47088,60

300 - 390

Kørsel 41 km/t hurtigere over tilladt tophastighed (70 km zoner)

55540,40

460

Kørsel 41 km/t hurtigere over tilladt tophastighed (zoner 80-90 km)

74255 - 83310,60

615 - 690

20 % vil blive lagt til dette, hvis:

  • En bus kører hurtigere over de lovlige grænser

  • Et køretøj over 3.5000 kg kører over de lovlige grænser

  • En bil, der trækker en hvilken som helst type trailer, kører over de lovlige grænser.


Island parkeringsbøder 


Her er endnu en vanskelig del af din rejse til Island ... de islandske parkeringsbøder! Island er ikke et venligt sted for en lærende chauffør, især hvis du er en besøgende i landet. Hvis du skal køre i Island, skal du sætte dig ind i de rigtige oplysninger om deres kørselslovgivning, ellers kan du blive tvunget til at hoste flere bøder ud, end du nogensinde havde forventet.


Hvis du nogensinde har fået en parkeringsbøde fast under din vinduesvisker, ved du, hvor irriterende og frustrerende det kan være, især når du troede, du har din bil parkeret det rigtige sted. Faktisk kan du blive fristet til at smide en parkeringsbøde ind i dit handskerum og glemme det, men hvis du giver efter for en sådan fristelse, kan du få nogle konsekvenser for at give efter for en sådan tanke.


Meddelelser om bod


I Island er der to typer parkeringsafgifter:


#1 parkeringsovertrædelsesafgiften er en bøde beregnet til køretøjer, der undlod at parkere på de rigtige udpegede parkeringsområder, eller for chauffører, der bliver længere end nødvendigt på parkeringsområdet. Den #2 er parkeringsbøder, der pålægges køretøjer, der er ulovligt parkeret, og som overtræder loven om trafikregulering. Her er de gebyrer, du kan forvente, når du bryder nogen af ​​parkeringslovene i landet:

Forseelser

Bøder (krónur)

Bøder (USD)

Hvis citatet betales fuldt ud straks

4.500

37,27

hvis bøde er ubetalt inden for 14 dage - efter dato for henvisning

4.500 til 6.750

37,27 - 55,90

Bøde ubetalt efter 28 dage - efter henvisningsdato

9.000

74,53

Disse parkeringsbøder omtales også som `parkeringsmålerhenvisningen`


Parkeringsovertrædelser og bøder


Parkering i Reykjavik er det samme som parkering i enhver anden europæisk hovedstad. Parkeringsovertrædelsesbøder pålægges køretøjer, når en parkeringsforseelse f.eks. parkering, hvor der er markeret "Parkeringsforbudszone", eller hvor føreren har parkeret på kantstenen eller for tæt på gangbroen. Dette er ikke de eneste lovovertrædelser under denne overtrædelse. For mere information om lovovertrædelser under parkeringsovertrædelsesafgifter kan du henvise til artikel 108, færdselslove nr. 50/1987Her er gebyrerne forbundet med disse lovovertrædelser:

Forseelser

Bøder (krónur)

Bøder (USD)

Hvis citatet betales fuldt ud straks

8.900

73,71

hvis bøde er ubetalt inden for 14 dage - efter dato for henvisning

15.000

124,23

Bøde ubetalt efter 28 dage - efter henvisningsdato

20.007,21

165,25

Parkering på handicapparkeringsplads

Forseelser

Bøder (krónur)

Bøder (USD)

Hvis citatet betales fuldt ud straks

18.900

156,54

hvis bøde er ubetalt inden for 14 dage - efter dato for henvisning

30.000

248,47

Bøde ubetalt efter 28 dage - efter henvisningsdato

40.000

331,29


Hvordan betaler man en parkeringsbøde eller fartbøde i Island?


Du vil have forskellige muligheder afhængigt af billettypen. Når det kommer til fartbøder, hvis en politibetjent har udstedt bøden på stedet, kan du betale den med det samme. I tilfælde af at du bliver fanget på kamera, er der stor sandsynlighed for, at trafikmyndighederne udsteder bøden til dit biludlejningsfirma. De vil derefter debitere dit kreditkort og betale det for dig og tilføje et administrationsgebyr. Det samme gælder parkeringsbøder, som politiet sender til bilejeren.


For parkeringsbilletter, der er tilbage på forruden, kan du blot gå ind i en hvilken som helst bank, vente på din tur og betale din billet.


Er der passende hastighedsadvarselsskilte for turister i Island?


Selvom nogle biludlejningstjenester kan bebrejdes for ikke at gøre nok for at sprede ordet - Når det er sagt, går mange biludlejningsfirmaer i Reykjavik ud af deres måde at gøre hastighedsbegrænsninger og vejbegrænsninger kendt for deres kunder. De har en brochure  , der viser de maksimale hastighedsgrænser trykt på siderne. Nogle har hastighedsmærkaterne på instrumentbrættet, mens nogle har et stort skilt på deres hovedkontor med hastighedsgrænsen dristigt skrevet på.


Hver eneste udlejningstjeneste kræver, at du underskriver en kontrakt, hvor du accepterer at overholde færdselsloven.


Færdselsbøder i Island - Kan man "ikke" betale dem?


Dette er helt dit valg at træffe. Hvis du vil, kan du vælge ikke at betale bøden! Det er bare det, at biludlejningsfirmaet har dine registrerede kortoplysninger, og du ville have underskrevet et dokument, der accepterede at overholde deres bødekrav, når du tog bilen.


Igen handler det hele om din moralske og etiske værdi for samfundet. Hvis du besluttede dig for ikke at betale, vil det islandske politi sandsynligvis ikke gøre meget som at kontakte et internationalt bookingbureau for at tvinge dig til at betale (når du skal være vendt tilbage til dit hjemland) på grund af de høje omkostninger, der sandsynligvis vil være involveret i at forfølge sådanne en forseelse. Faktisk er det grunden til, at de giver dig 25 % rabat for at opfordre dig til at betale bøden.Men hvis du nægter at betale din bøde, bør du heller aldrig tænke på at vende tilbage til Island, for hvis du gør det, og politiet stopper dig næste gang du besøger, kommer du i fængsel. Her er nogle andre grunde til, at du skal betale din fartbøde:


Omkostningerne til hastighedsskader på veje, trafikforsinkelser forårsaget af ulykker, lægeudgifter eller SAR-helikoptere til redningsmissioner osv. kunne nemt hentes fra bøden - så det kunne være lettere for den islandske regering at fortsætte med at yde fremragende service til dets folk og besøgende, når sådanne bøder betales.


Hvorfor pålægges der bøder?


Ifølge online-statistikker er trafikulykker med udlændinge med lejebiler omkring 157 dræbte fra 2007-2017. Og de fleste af disse ulykker er forårsaget af hastighedsoverskridelser. Så hvis du får billetter, så som de fleste islandske guider på humoristisk vis vil fortælle dig: "Smil og betal op" (nå, du behøver virkelig ikke at klage meget for din uagtsomhed) du overtrådte færdselsloven, blev du fanget så din hastighedsbøde er din straf.


Fartbøder og parkeringsbøder i Island


Overholdelse af alle færdselslove vil spare dig for en masse forlegenhed fra de islandske myndigheder og også spare dig for dine hårdt tjente dollars, hvis du ikke kører for højt eller parkerer det forkerte sted. Det er faktisk en god idé først at forstå færdselsloven i ethvert land, du besøger, hvis du har til hensigt at køre rundt.

3 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Commentaires


bottom of page