top of page
  • Forfatters billedeScandinavian Travel

ICELAND ELF HOUSES: THE ULTIMATE ROAD TRIP ITINERARY

Opdateret: 12. mar.

Nisser og trolde har været en del af de nordiske legender og folklore i århundreder. For at lære mere, tag med os på denne Island Elf-huse-ture, hvor vi udforsker de mest mystiske, magiske og fascinerende områder af Island!


Island har en stærk tradition for folklore og eventyr: Ethvert islandsk menneske er vokset op med historier om elvere, trolde og de 'skjulte mennesker'. Nogle historier fortælles ved sengetid, mens andre er relateret til årstiderne eller forskellige festligheder.


Mens de fleste kulturer har eventyr, som de fortæller deres børn, er det overraskende, at for islandske mennesker er elvere meget mere end blot en myte. En undersøgelse fra 2017 udført af National Geographic viste, at over halvdelen af ​​islandske mennesker tror på elvere, fra stærkt troende til skeptikere.


Denne tro på det magiske og mystiske er en af ​​de ting, der gør islandsk kultur så unik og interessant. I denne artikel vil vi dykke dybt ned i de magiske aspekter af Islands karakter med en særlig koncentration om islandske elverhuse og hvor man kan finde dem. Vi vil dække følgende:


  • Elver i Island

  • Alfer og mennesker

  • Hvor kan man finde elverhuse i Island

  • Andre magiske væsner i IslandElver i Island


Tilstedeværelsen af ​​Islands elvere og magiske skabninger såsom trolde er meget knyttet til den naturlige verden. Det siges ofte, at det er det, der giver islænderne en så stærk forbindelse til deres land. Fra bjerghuler til klippefyldte havstakke er der mange historier om geologiske formationer.


Islands naturlige landskaber er magiske nok i sig selv. Med vulkaner, gletsjere, mærkelige og vidunderlige geotermiske fænomener og det æteriske nordlys, der danser på nattehimlen, virker eksistensen af ​​elvere ikke som sådan en strækning midt i disse vidundere.


Alfer og mennesker


Så vi ved, at islændinge tror på deres elvere. Men hvordan gør de deres tilstedeværelse kendt i den menneskelige verden? Nå, der er visse områder lige på tværs af landet, hvor elverfolk er kendt for at leve . Og de er også kendt for at være voldsomt beskyttende over for deres hjem. Så meget, at de vil forsøge at afværge ethvert indgreb fra mennesker.


På grund af dette vil mange nye byplanlægnings- eller vejbygningsprojekter konsultere en nisseekspert, før arbejdet påbegyndes. Hvis et nyt vejanlæg er sat til at forstyrre en elverbebyggelse, vil det ofte blive tegnet om for at undgå det. Dette er opstået på grund af flere dårlige oplevelser blandt vejfolk, der bygger i nissekvarterer.For eksempel stødte et projekt i Gálgahraun lavamark tilbage i 2015 på alle mulige problemer. Maskineriet brød pludseligt sammen, og flere arbejdere stødte på vanvittige ulykker. Til sidst blev en elverekspert konsulteret, og de fandt stærke beviser for en elverbosættelse. Planerne blev efterfølgende omlagt og herefter forløb byggeriet helt problemfrit.


Islandske folk er meget glade for deres nisse-naboer og forsøger aktivt ikke at forstyrre dem . Nogle mennesker bygger og installerer endda små træalverhuse i områder, de er kendt for at bo. På enhver roadtrip rundt i Island er det meget sandsynligt, at du støder på flere af disse. Men vi vil også udpege et par stykker for dig på vores rejseplan for islandske elverhuse.


Hvor kan man finde elverhuse i Island


Så lad os begynde vores rejseplan for et islandsk elverhus i Reykjavík. Alting starter selvfølgelig i hovedstaden Island, hvor de fleste eventyr gør. For at komme i gang anbefaler vi, at du tilmelder dig Elfskolen .


Dette er et tre timers intensivt kursus i alt elver. 'Rektoren' er en sand troende fuld af historier og fortællinger om elverfolket, deres vaner og historie.


Hafnarfjörður – Elverhovedstaden


Ikke langt fra Reykjavík ligger kystbyen Hafnarfjörður. Beliggende kun 10 km syd for hovedstaden, er det en hurtig køretur eller nem bustur. Ud over at være en sød fiskerihavn er den også kendt som Rock n' Rolls hovedstad. Men frem for alt er Hafnarfjörður også Islands elverhovedstad.


Gå en tur rundt i byen, og du vil se, at mange lokale har bygget træalverhuse i deres haver . Der er også en dejlig elverhave at nyde, beliggende blandt slående lavastenformationer - et magisk sted for en picnic. Hvis du er stille nok, kan du endda høre elverstemmer blandt klipperne og træerne.Borgarfjörður Eystri – Østislands elvercenter


Beliggende i det østlige Island er den smukke fjord Borgarfjörður Eystri kun hjemsted for omkring hundrede mennesker, men den siges at huse hundredvis af elvere . Et populært område til vandreture, ruten kendt som Stórurð eller 'Giant Boulders' er et særligt smukt sted at gå (og se små elvervenner).


Hvis du lejer en bil i Island til en roadtrip rundt om ringvejen, er dette en fantastisk omvej. De fleste kører ringvejsruten fra Reykjavík og derefter langs sydkysten. Derfra fortsætter færre mennesker op mod østkysten mod nord. Dette gør det til en vidunderlig stille zone at udforske.


Ásbyrgi Canyon – det sande hjem for de skjulte mennesker?


Den smukke Ásbyrgi Canyon og skov ligger i det nordlige Island. Det er øst for Húsavík og ligger tæt på Diamond Circle roadtrip-ruten.


Det er virkelig et overjordisk sted i The Land of Fire and Ice , sammensat af en hesteskoformet canyon fyldt med skov- og klippeformationer. Stejle klipper siges at give hjem til hundredvis af elvere, og der er bestemt magi i luften her.Da det udgør en del af Vatnajökull Nationalpark , er der meget mere at se og lave i området. Hvis du tager på roadtrip herop, skal du sørge for at besøge Dettifoss-vandfaldet og søen Myvatm. Hele dette område er perfekt at udforske efter at have kørt op langs Islands østkyst på ringvejen.


Bjartmarssteinn – Elverhandelspladsen


Beliggende i Nordisland i Vestfjordene siges Bjartmarssteinn at være et af de mest fortryllede steder i Island. Det er her elverfolk kommer for at handle med deres varer og for at bytte . Et travlt elvermarked, der er masser af magisk aktivitet at svælge i her!


Hvis du kører rundt i Island om sommeren, er det en fantastisk roadtrip at besøge Vestfjordene. I 2021 blev en Vestfjords ringvejsrute færdiggjort, hvilket gør den til et langt mere tilgængeligt roadtripmål. Naturligvis blev nisseeksperter konsulteret hele vejen igennem, så Bjartmarssteinn var upåvirket.


Du kan tilføje en rundtur i Vestfjordene til din udvidede Ringvejsrute-roadtrip. Alternativt kan du tage direkte hertil fra enten Reykjavík eller Akureyri i nord.


Andre magiske væsner i Island


Ud over elvere er der andre mystiske væsner at møde i Island. Mest bemærkelsesværdige af disse er troldene . Når du udforsker Island, vil du se alle mulige interessante klippeformationer og lavafelter. De fleste af disse kampesten og klipper vil have en historie forbundet med dem.Trolde kan kun færdes i det fri om natten; hvis de bliver fanget i solens stråler, bliver de automatisk til sten . Da trolde er ret bumlede og enkle, bliver de ret ofte fanget. Så du vil se klippestakke og udspring på tværs af Island, som siges at være trolde forvandlet til sten.


Nogle af de mest berømte af disse er ved Reynisfjara-stranden i det sydlige Island. Beliggende tæt på byen Vik, er denne berømte sorte sandstrand en rigtig skønhed.


Nogle af de mest berømte af disse er ved Reynisfjara-stranden i det sydlige Island. Vend dit blik ud mod havet, og du vil se flere store klippestakke blive opslugt af bølger. Disse siges at være trolde, der blev forvandlet til sten, da de forsøgte at trække en båd til land.


Vil du vide mere? Nå, du kan dykke dybt ned i det rige gobelin af nordisk mytologi og islandsk folklore ved at deltage i en guidet tur. Ekspertguider vil forkæle dig med fængslende sagaer og fortællinger om elvere, trolde og gamle guder, hvilket giver dig et unikt indblik i Islands kulturarv.En tur til Island Elf Houses!


At besøge de skjulte elverbosættelser i Island kan være en overjordisk oplevelse. De fleste af disse steder kan man mærke en markant følelse af magi, uanset om man tror på elvere eller ej. Vi anbefaler at besøge med din lejebil og opleve Islands folklore på egen hånd!

4 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page