top of page
  • Forfatters billedeScandinavian Travel

GUIDE TIL BILVASK I REYKJAVÍK

Hvis du har brug for at få vasket din bil, har vi samlet al vaskehallen i Reykjavik og Keflavik, så du ved præcis, hvor du skal tage hen, og hvordan de fungerer.


Med hele Islands åbne rum er det det perfekte sted at dykke ned i naturen. Med et hårdfør 4x4-køretøj kan du komme til de fleste steder på øen ved hjælp af ringvejen (Rute 1) og F-vejene, der fører op til højlandet. Men når du  kører i Island , bliver din bil helt sikkert lidt beskidt. Mange områder af øen er dækket af enorme lavafelter, og i hård vind kan vulkansk aske piskes op og dække din bil. Hvis dette sker, tænker du måske, at du vil besøge en bilvask for at friske din bil op.


24 timers bilvask på Island


Den gode nyhed er, at der på de fleste  tankstationer i Island faktisk er gratis selvbetjente bilvaskefaciliteter. Faciliteterne er generelt grundlæggende, som regel omfatter kun en kost og en slange, men det vil være tilstrækkeligt til at fjerne opbygget snavs på dit køretøj. Disse faciliteter er tilgængelige 24/7, og deres brug er ubegrænset.


Alternativt, hvis du ønsker en mere grundig rengøring, findes der bilvaskeservicestationer, der kan udføre et professionelt stykke arbejde, såsom  Löður . De har 15 lokationer fordelt på Island, hvoraf flere er i Reykjavík. Deres største bilvaskestation er i Fiskislóð, Grandi, og har åbent fra 8.00 til 19.00 hver dag.Bilvask priser i Reykjavik


Deres servicegebyrer afhænger af størrelsen på din bil og hvor grundig rengøring du ønsker for den. Priserne starter ved 2.690 ISK ($19 USD) for en 'Sølv bilvask'. De accepterer alle større debetkort og kreditkort og tilbyder også indvendig rengøring. Mange af deres stationer har automatiske berøringsfri bilvaskeanlæg, som er åbne 24 timer i døgnet. Flere af disse er placeret på eller i nærheden af ​​tankstationer i byen.


Som en sidebemærkning, fordi mange af deres stationer er selvbetjente, og ingen personale er til stede (hvilket også er tilfældet for mange af Islands tankstationer), skal du bruge et kort med chip og pin for at bruge deres service.


Skal jeg vaske min lejebil?


På en rejse til Island vælger de fleste besøgende at  leje en bil i Reykjavik . Det er mere bekvemt og mindre stressende, da du kan garantere, at de tilgængelige biler her er velegnede til kørsel i Island. Hvorvidt du skal rense din bil, og hvor meget, afhænger af biludlejningsfirmaet.


Reykjavík Cars er glad for, at du benytter en af ​​de gratis bilvaskefaciliteter og blot skyller din bil med vand, hvis den er meget snavset. Andre bilfirmaer opkræver et rengøringsgebyr, hvis du returnerer din bil belagt med mudder, så sørg for at fastslå, hvilken stand de gerne vil have bilen tilbage i, når du afhenter den, både inde og ude. Jeg vil foreslå, at du spiller det sikkert og sikrer, at din bil i det mindste er rimelig ren, når du returnerer den.


Hvor ville min bil blive beskidt?


Som jeg nævnte tidligere, er noget, der vil gøre din bil snavset, vulkansk aske. I det meste af året (ikke så meget om sommeren) er der risiko for sandstorme i hele Island, især langs sydkysten. Vindhastighederne kan være ekstremt høje, og derfor støder store stykker sort sand og vulkansk aske mod din bil. Desværre kan dette føre til mere end blot et rodet udseende ydre.


Sandstorme har været kendt for at forårsage malingsskader og endda i ekstreme tilfælde smadre ruder. Så det er bedst ikke at rejse, når der er sandstormsudsigt. Det kan du tjekke på det islandske meteorologiske kontors hjemmeside .For dem, der planlægger at køre op til højlandet, skal du være opmærksom på, at din bil også vil blive dækket af snavs. Vejene, der fører op til højlandet, F-veje, består udelukkende af grus. Det er vigtigt at køre langsomt på disse veje, ikke så meget for at holde din bil ren, men fordi hvis du kører stærkt, vil gruset skyde op og beskadige undersiden af ​​dit køretøj. De fleste udlejningsfirmaer dækker ikke for denne form for skade, medmindre du har købt  en grusbeskyttelsesforsikring .


Mange F-veje involverer også flodkrydsninger. På grund af denne slags forhold skal besøgende køre 4x4 i Island, ellers får de ikke lovligt adgang til F-veje. Derudover er F-veje kun åbne fra juni til september.


Du tænker måske 'min bil bliver også snavset, når jeg kører offroad'. Nå, nej, det vil det ikke, for terrænkørsel er ulovligt i Island. Islændinge vil meget gerne beskytte deres natur og bliver man taget i at køre offroad, er bøderne høje.


Andre køretips til Island


Der er visse kørselslove i Island , som du måske ikke har i dit land. For eksempel, mens du kører, skal dine forlygter være tændte hele tiden, dag og nat.


En vigtig pointe at gøre er, at her er det desværre almindeligt med sms-drivere. Jeg er sikker på, at det er tilfældet mange steder i verden, men her går der ikke en dag, hvor jeg ikke ser nogen i deres telefon, mens de kører. Af denne grund råder jeg dig til at være meget opmærksom, når du kører gennem byen, efterlade sikker afstand mellem køretøjer og sikre, at du har øjenkontakt med andre bilister, før du svinger eller trækker dig ud af et vejkryds. Hvis du går rundt i hovedstaden, skal du ikke antage, at nogen vil stoppe for dig ved krydsninger; igen, vent til du har fået øjenkontakt.


Vejret her kan være ekstremt og uforudsigelige islændinge har et ordsprog for det: 'Hvis du ikke kan lide vejret, så vent bare fem minutter.' Så vær altid forberedt på dårligt vejr og rejs ikke, hvis der er varslet storm. Hvis du er her om vinteren, foråret eller efteråret, skal du være opmærksom på, at vejene kan lukkes, hvis de er utrygge at færdes på. Du kan tjekke vejlukninger i Island online. Rejs altid med varmt, vandtæt tøj, selv om sommeren, hvis vejret bliver dårligt.Vejhjælp


Hvis du sidder fast et sted i Island, skal du først kontakte dit biludlejningsfirma. Reykjavík Cars tilbyder 24/7  akut vejhjælp , men af ​​denne grund skal du sørge for, at din telefon er opladet nok til at kontakte dem. Når du først forlader hovedstaden, er der kun få tankstationer, så som regel er det en god idé at fylde op, når du rammer en halv tank, og en tankstation er i nærheden. Sørg absolut for, at din tank er fuld, før du kører op ad nogen af ​​F-vejene. Spørg dit udlejningsfirma om, hvor meget gas de forventer, at du også returnerer bilen med.

2 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page