top of page
  • Forfatters billedeScandinavian Travel

BERØMTE PERSONER FRA ISLAND: KENDER DU DEM?

Disse berømtheder og showbiz-personligheder har eksisteret i et stykke tid, vidste du, at de er kendte personer fra Island?


Hvis du ikke ved det, er islændinge blevet kåret som en af ​​de mest kreative nationer i verden. Det er forbløffende, at så mange talentfulde individer kan komme fra så lille en ø med så lille en befolkning.

Tror du ikke, at du kender nogen berømtheder fra Island? Nå, bliv ved. Du vil måske blive overrasket over at opdage, at din foretrukne offentlige person er en af ​​de berømte islændinge. Her er et par af de berømte personer fra Island :

Björk

Der er ingen tvivl om, at Björk er en af ​​de mest berømte islandske sangere . I dag er hun kendt for musikalske kompositioner, som de fleste enten vil elske eller hade. Og hendes sans for mode, som nogle vil finde inspirerende, mens andre vil synes, det er mærkeligt (cue Svanekjolen).

Hvad mange ikke ved er, at før hun blev Björk, var hun Björk Gudmundsdottir fra Sukkerterningerne. Det var et alternativt islandsk rockband, der fik en vis succes mellem 1986 og 1992.Stefan Karl Stefansson

Hvis du nogensinde har været fan af skurken, Robbie Rotten, i serien, LazyTown ; skuespilleren er fra Island! Denne engelske serie var så populær, at den blev eftersynkroniseret på mere end tredive sprog, og den blev sendt i over 180 lande.


Det, der gjorde showet så unikt, var dets mærkelige kombination af CGI, liveoptrædener af skuespillere og dukketeater. Desværre døde Stefan af kræft i 2018.


Olafur Darri Olafsson

Dette er nok en af ​​de mest berømte islandske skuespillere internationalt . Men i modsætning til mange islandske skuespillere, hvis oprindelseshistorier begynder på øen, begynder Olafurs i Connecticut i USA. Olafurs far havde travlt med at studere medicin der, da Olafur blev født, men familien vendte tilbage til Island, da han var kun 4 år gammel.


Det var også her hans skuespillerkarriere begyndte, men han fangede hurtigt Hollywoods blik. Han kan nu prale af roller i velkendte titler som The Secret Life of Walter Mitty , Zoolander 2, The Meg, Fantastic Beasts og mange flere.Hafþór Julius Björnsson

Dette er en af ​​Islands mest berømte personer, hvis du har nogen interesse i sportsindustrien. Hafþór er nok det tætteste, vi kommer på en virkelig superhelt som Hulk. Som professionel stærk mand vandt Hafþór titler som vinder af Arnold Strongman Classic, Europas stærkeste mand og verdens stærkeste mand.


Selvom han ikke er skuespiller, fik hans ry som en stærk mand og hans unikke fysik ham rollen som Gregor Clegane i serien Game of Thrones . Mange Game of Thrones-scener blev optaget i Island, og der er endda en Game of Thrones-rute i Island. Denne rute tager dig til nogle af de mest mindeværdige scener.


Eidur Gudjohnsen

Dette er endnu en populær islandsk berømthed i sportsverdenen. Eidur Gudjohnsen er en islandsk fodboldspiller, der ledede landsholdet som anfører. Før han spillede for berømte internationale fodboldklubber som Barcelona og Chelsea.


Hans far, Arnor Gudjohnsen, var angriber for det islandske landshold. Eidur kom ikke som en stor overraskelse, da han opdagede, at æblet ikke faldt for langt fra træet.Leif Eriksen

Dette er et berømt Island for lokalbefolkningen, der absolut burde være mere berømt internationalt. Leif Erikson var en nordisk opdagelsesrejsende, der faktisk var en af ​​de første europæere, der satte deres fod på nordamerikansk jord.


Nogle gange vil du se ham portrætteret i historiske serier og film som The Viking. Men generelt er folk overraskede over at lære, hvilken indflydelse han faktisk har på den verden, vi kender i dag.Af monstre og mænd

De fleste bliver oprigtigt overraskede, når de får at vide, at det populære folk/rock-band Of Monsters and Men kommer fra Island. Bandet blev dannet i Reykjavík i 2009, og ikke engang to år senere var deres debutalbum øverst på hitlisterne i steder som Irland og Australien.


Deres succes voksede simpelthen derfra, og i 2013 blev de med rette tildelt European Border Breakers Award.Sigur Rós

Sigur Rós er nok et af de mest kendte islandske bands, når det kommer til legender. Hvor Of Monsters and Men havde en hurtig og nylig fremgang til berømmelse, har Sigur Ros trådt dybe fodspor i musikindustrien i næsten 30 år! Selvom de generelt beskrives som et rockband, er deres musik, i lighed med Björks, meget eksperimenterende.


Det er denne unikhed, der gør bandet så populært over hele verden. Bandet kan prale af tre plader, der fik platin og seks nummer et hits.Johanna Sigurdardottir

Johanna Sigurdardottir er faktisk en ret berømt islænding af flere årsager. For det første havde hun en enorm opgave foran sig, da hun kort efter det økonomiske krak i 2008 overtog tøjlerne i landet.


Og for det andet fordi hun var den første åbenlyst homoseksuelle premierminister . Som kvinde i en mandsdomineret verden og den stolte hustru til sin ægtefælle, Jonina, er hun blevet en type ikon for feminister og LGBTQ-miljøet.


Vigdis Finnbogadottir

Vigdis Finnbogadottir er endnu et feministisk ikon som den første kvinde i verden, der blev præsident for et land . Som du kan forestille dig, kom hendes præsidentperiode i 1980 ikke uden sin rimelige andel af hvisken og direkte foragt.


En kvinde, der styrer et land?! Og en enlig forælder til det?! Nå, i dag er Vigdis stadig æret som en af ​​de bedste præsidenter, Island nogensinde har haft.


De berømte mennesker fra Island: For mange at nævne

Vores liste over kendte personer fra Island indeholder en del imponerende individer. Alligevel er det kun toppen af ​​isbjerget, når det kommer til de talentfulde mennesker, øen producerer. Så når du lejer en bil i Reykjavík og starter på din Island-biltur, opdager du måske mere end bare majestætiske landskaber og en Lunde eller to...

37 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page